Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

A trecut! Ce se va întâmpla cu mașinile neinscripționate pe care Poliția Dâmbovița a montat aparate radar?

Stiri

A trecut! Ce se va întâmpla cu mașinile neinscripționate pe care Poliția Dâmbovița a montat aparate radar?

Poliția Rutieră din județul Dâmbovița a montat aparate radar pe două „mașini – fantomă”, care au reușit să bage spaima în conducătorii auto autohtoni.

Radarele, aşa cum sunt denumite aparatele de măsurare a vitezei, vor fi amplasate exclusiv pe autospecialele cu înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei. De asemenea, ofiţerul de poliţie care constată şi sancţionează o contravenţie privind circulaţia pe drumurile publice este obligat să poarte uniforma de poliţist, cu înscrisurile şi însemnele distinctive.

Aceste reglementări fac parte dintr-un proiect legislativ iniţiat de către deputaţii liberali Ioan Balan şi Florin Roman, iar săptămâna precedentă a trecut de Senat cu 92 de voturi „pentru” şi unul „împotrivă”.

În acelaşi act normativ este cuprinsă şi reglementarea pentru radarele de tip pistol. Astfel, acestea urmează să fie amplasate la cel mult 10 metri de autospeciala Poliţiei Rutiere.

„Când noi doi am elaborat acest proiect, ne-am gândit că iniţiativa ar trebui să aibă un dublu rol. În primul rând, ne-am propus să mutăm accentul politicilor privind circulaţia pe drumurile publice de la sancţiune, care în România a devenit regula, la prevenţia încălcării normelor de circulaţie. O lege nu poate să urmărească doar aplicarea de sancţiuni. O lege trebuie orientată către obţinerea unui comportament dezirabil, către o conformare voluntară a cetăţeanului. Sancţiunea ar trebui să fie modalitatea de constrângere a celor care nu s-au conformat şi nu să devină în fapt regula. Orice şofer a constatat că atunci când un radar este inscripţionat şi pus la vedere în trafic, toţi şoferii respectă regulile de circulaţie, iar efectul legii este îndeplinit”, a arătat deputatul Ioan Balan.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share