Peștera Ialomicioara, blocată! | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Accesul spre Peștera Ialomicioara, blocat!

Stiri

Accesul spre Peștera Ialomicioara, blocat!

Despre valorificarea potențialului turistic al județului Dâmbovița s-a vorbit mult și s-a scris și mai mult. Însă, fapte… prea puține

Drumul din munte, un proiect important, de peste 6 milioane de lei, a fost… sudat cu o barieră, chiar dacă exista finanțarea necesară și mai mult decât atât, făcea legătura spre Peștera Ialomicioara, cea mai vizitată peșteră din munții Bucegi.

“Cineva a sudat barierele pe Dichiu. După ce am așteptat ca natura să dezghețe drumul, au sudat barierele. Problema e că pe Sanatoriu o mașină normală nu poate ajunge în munte. Deci nu există cale de acces. Drumul pe Dichiu este de trei ani în construcție și niciodată nu au fost sudate barierele. Chiar dacă s-ar lucra ar putea exista niște intervale orare care să permită accesul turiștilor. Pe Sanatoriu e pur și simplu imposibil” a explicat Oana Cornea, președintele Asociației Turistice Peștera- Padina pentru libertatea.ro.

În munte, se poate ajunge fie pe drumul Moroieni – Sanatoriu – Peștera, drum teoretic închis circulației, mai ales pe vreme rea sau pe varianta asfaltată de la Dichiu, proiect încă nefinalizat, și el închis circulației.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share