Alertă! În atenția dâmbovițenilor: Școlile s-ar putea închide. Decizia finală se ia marți! | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Alertă! În atenția dâmbovițenilor: Școlile s-ar putea închide. Decizia finală se ia marți!

epidemie gripa

Stiri

Alertă! În atenția dâmbovițenilor: Școlile s-ar putea închide. Decizia finală se ia marți!

Numărul total al deceselor din cauza gripei a ajuns la 47.

Trei femei în vârstă de 47, 48 și 64 de ani din județele Constanța și respectiv Timiș, dar și un bebeluș de 11 luni tot din județul Timiș au murit din cauza gripei, anunță Institutul Național pentru Sănătate Publică.

Numărul total al deceselor din cauza gripei a ajuns la 47.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că România este în pragul unei epidemii, precizând însă că pentru a putea fi declarată stare de epidemie trebuie ca săptămâna aceasta numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat.

Sorina Pintea a spus că va face publice datele marţi.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat luni seară la Antena 3 că numărul cazurilor cu infecții respiratorii grave este în creștere.

„Săptămâna trecută s-au înregistrat 117.000 de cazuri comparativ cu 79.000 în aceeași săptămână a sezonului precedent. Diferența este uriașă. Numărul cazurilor de gripă confirmate clinic 4.600, avem o creștere alarmantă a cazurilor de infecții respiratorii grave.

Așteptăm mâine rezultatele preliminare pe care Institutul Național de Sănătate Publică le va centraliza și vom știi dacă ne aflăm în fața unei epidemii sau nu. Oricum ne aflăm în fața unei circulații intense a virusului gripal”, a spus ministrul Sănătății, luni seară, la emisiunea „Punctul de întâlnire cu Radu Tudor”.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share