Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Alertă în Dâmbovița! Peste 1000 cetățeni din întregul județ au ajuns la spital cu aceste probleme!

capuse dambovita

Stiri

Alertă în Dâmbovița! Peste 1000 cetățeni din întregul județ au ajuns la spital cu aceste probleme!

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Târgoviște, nu putem vorbi încă despre un fenomen, chiar dacă foarte mulți dâmbovițeni au fost victimele înțepăturilor și mușcăturilor de căpușe.

„În intervalul martie 2017 – iulie 2018 au fost înregistraţi 1064 de pacienţi care s-au prezentat muşcaţi, înţepaţi sau cu resturi de căpuşe rămase pe corp şi care au necesitat extracţie şi tratament ulterior – pansament, antibiotice. Dintre cei 1064 de pacienţi, 615 s-au prezentat la Camera de Gardă a Secţiei de Boli Infecţioase, 378 de pacienţi s-au prezentat la UPU Târgovişte la SJUT, iar 70 de pacienţi la UPU Titu. Intervalele de referinţă de prezentare au fost următoarele – la Secţia de Boli Infecţioase Târgovişte, cei 615 pacienţi s-au prezentat începând din martie 2017 până în iulie 2018; la UPU din cadrul SJUT, cele 378 de prezentări s-au înregistrat din luna februarie 2018 până în iulie 2018, iar la UPU Titu, cei 70 de pacienţi s-au prezentat din 30 martie 2018 până la 17 iulie 2018.

Nu este un fenomem. Adresabilitatea a crescut foarte mult. Dintotdeauna au fost astfel de situaţii, când pacienţii s-au expus în perioadele cu zile foarte călduroase, urmate de intemperii. Când apar şi ploi şi căldură, în acelaşi timp, oamenii se expun şi din momentul acela apar astfel de cazuri. Ele apar de regulă spre sfârşitul primăverii – începutul verii, până târziu în toamnă, dacă toamna este caldă şi târzie. Nu s-a diagnosticat boala Lyme în nicio situaţie, din fericire! În schimb au fost situaţii în care plăgile au necesitat pansamente, tratament antibiotic, dezinfecţie şi pansamente sterile pe parcursul mai multor zile până când s-au rezolvat infecţiile rezultate în urma acestor înţepături, muşcături de insecte”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJUT, dr. Elena Firoiu pentru Gazeta Dâmboviței.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share