Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

ALERTĂ într-o grădiniță din Târgoviște. Părinte: „E focar de scarlatină și nimeni nu vorbește!”

scarlatina gradinita targoviste

Stiri

ALERTĂ într-o grădiniță din Târgoviște. Părinte: „E focar de scarlatină și nimeni nu vorbește!”

Într-o postare pe Facebook, un tânăr părinte din Târgoviște vorbește despre un focar de scarlatină nedeclarat de către conducerea instituției de învățământ.

Subiectul a fost pus pe tapet de către un părinte al cărui copil se află internat la Spitalul de Urgență din Târgoviște cu scarlatină. Acesta a oferit informații clare și precise pe pagina sa de Facebook.
Târgovișteanul arată cu degetul către conducerea Grădiniței nr. 16 din oraș, acuzând faptul că cei din conducere nu recunosc că există un focar de scarlatină, atâta vreme când ar exista cinci cazuri de îmbolnăvire:

„Din ciclul victima este de vina va prezint cazul fiicei mele Andreea care este in spital cu o frumoasa scarlatina contactata la Gradinita Nr 16 Targoviste.
Dupa modelul romanesc ne facem ca luam masuri, asa s-a procedat si dupa primul caz de scarlatina din clasa. Mai concret , dupa ce am fost anuntat ca este caz confirmat de scarlatina , nu am mai dus copilul la gradinita in ideea ca se vor lua masuri pentru prevenirea si combaterea imbolnavirii cu scarlatina conform procedurii,, Metodologia de supraveghere scarlatina ,, emisa de catre Directia de Sanatate Publica.
Mai precis trebuia sa se recolteze tuturor contactilor exudat si sa li se administreze tratament profilactic pana la sosirea rezultatelor de laborator, plus monitorizarea timp de 10 zile . Lucru care nu s-a intamplat . Dupa o saptamana, in care am stat acasa ,am reluat activitatea si la doua zile SURPRIZA -un nou caz de scarlatina in grupa. La doua zile de la acest fapt fata mea a avut primele simptome, respectiv temperatura,gat inflamat. Dupa alte doua zile am ajuns la Spitalul Judetean Targoviste sectia Boli infectioase cu semne clare de scarlatina, fapt care a dus la internarea ei.
In salon cu ea era o alta fetita de la gradinita ei internata cu acelasi diagnostic si colega ei de grupa . Un total de 3 copii de la Gradinita nr 16 Targoviste cu scarlatina. Luand in considerare si primul caz din clasa si inca unul al unui baiat de la alta grupa s-a ajuns la un total de 5 cazuri.
Starea de focar a fost declarata abia dupa al 4-lea caz contrar metodologiei care spune ca se declara stare de focar dupa al 3-lea caz confirmat.
Se pare ca la capitolul acte gradinita sta super bine acoperita de raportul incheiat de catre medicul arondat unitatii de invatamant , care spune ca s-au luat toate masurile de prevenire, inclusiv monitorizarea termica a starii copiilor la grupe. FALS ! FALS ! FALS ! La grupa Andreei nu s-a monitorizat absolut nimic !
Din cauza tratarii cu superficialitate a acestei situatii si a neindeplinirii obligatiilor ce le revine personalului de conducere al gradinitei astazi am depus o reclamatie la DSP Targoviste pentru a se lua masuri .
E prima reclamatie din viata mea dar faptul ca NOI suntem de vina si ca dreptatea se afla numai la ei , m-a facut sa iau aceasta decizie.
Este pacat ca o gradinita care are cadre bine pregatite, care ofera curatenie si mancare de calitate sa-si pateze emblema din cauza unei situatii de acest gen.”

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share