Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Alertă medicală (şi) în Dâmboviţa! Un nou caz a fost confirmat în această săptămână!

rujeola cazuri noi

Stiri

Alertă medicală (şi) în Dâmboviţa! Un nou caz a fost confirmat în această săptămână!

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a oferit publicităţii un comunicat pentru începutul lui 2018.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arată că doar în prima săptămână a acestui an, au fost confirmate 28 de cazuri de rujeolă, în Bucureşti şi în şapte judeţe – Prahova, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Dâmboviţa şi Olt.

Peste 10.300 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat în România de la debutul epidemiei, din care 37 de decese, iar un al 38-lea deces posibil din cauza rujeolei este în curs de investigare, arată ultimele date transmise de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Cele mai multe îmbolnăviri – şase – s-au înregistrat în judeţul Prahova, în Brăila au fost câte cinci cazuri, în Bucureşti şi în Călăraşi câte patru cazuri, în Constanţa şi Ialomiţa câte trei, iar în Dâmboviţa şi Olt a fost confirmat câte un caz de rujeolă, potrivit news.ro. Cele mai multe cazuri, aproape 4.000 au fost confirmate la copii cu vârsta între 1 şi 4 ani, şi aproape 2.000 la copii cu vârste de sub un an.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share