Alertă meteo pentru Dâmbovița! Vin ninsorile masive! | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Alertă meteo pentru Dâmbovița! Vin ninsorile!

ninsori dambovita

Stiri

Alertă meteo pentru Dâmbovița! Vin ninsorile!

Meteorologii anunţă ninsori, intensificări temporare ale vântului, precipitaţii mixte şi polei, în toate regiunile, până vineri la prânz.

În Dobrogea, sudul şi estul Munteniei, precum şi în sud-estul Moldovei vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 de litri pe metru pătrat. De asemenea, a fost emisă o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti, unde stratul de zăpadă ce se va aşterne va ajunge la 16 centimetri.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare de nisnsori, vânt , precipitaţii şi polei care va intra în vigoare la ora 22.00 şi va fi valabilă până vineri la ora 12.00.

”În intervalul menţionat, vor fi perioade cu precipitaţii, predominant ninsori, în toate regiunile şi se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova. În Dobrogea, sudul şi estul Munteniei, precum şi în sud-estul Moldovei vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, mai ales în noaptea de joi spre vineri (10/11 ianuarie) şi pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55…65 km/h, pe crestele montane şi în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită.

Totodată, a fost emisă o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti.

De miercuri de la ora 20.00, până joi la ora 8.00, vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare.

”Stratul de zăpadă nou depus va fi, în general, de 6…10 cm. Vântul va sufla slab şi moderat, cu rafale de cel mult 30 km/h. Temperatura minimă, mai ridicată decât în noaptea precedentă, va fi de -2…-1
grad”, anunţă meteorologii. 

Precipitaţiile vor continua până vineri, mai ales sub formă de ninsoare, însă există probabilitatea
ca trecător să se semnaleze şi lapoviţă sau ploaie ceea ce va determina apariţia poleiului.

În dimineaţa zilei de vineri grosimea stratului de zăpadă se va situa în jur de 12…16 cm, izolat mai mare şi va mai ninge uşor.  

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share