Amintirile din copilăria lui... Celentano! | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Amintirile din copilăria lui… Celentano!

adrian vancica

Stiri

Amintirile din copilăria lui… Celentano!

“Bătaia e ruptă din rai”, zicală condamnată azi, era aplicată des înainte de 1989, nu numai în familie, ci și la școală. Adrian Văncică, îndrăgitul actor care-i dă viață lui Celentano în serialul “Las Fierbinți”, a povestit pe blogul său câtă bătaie au luat el și colegii lui, în clasele I-IV, de la învățător.

„Am făcut clasele I-IV la Şcoala nr. 8 din Târgoviște, unde l-am avut învățător pe tovarășul Popescu, un individ bătrân, care se mișca greu și mirosea a bătrânețe și țigări. (…) Era un învățător care ne bătea. Pe unii chiar foarte tare. Eu învățam bine și rar mi se aplicau astfel de corecții, dar am luat și eu câteva. De exemplu, știți foarte bine că atunci când învață să citească, micuţii au parte de următorul exercițiu la clasă: citește unul și învățătorul zice brusc: “ia să continue Sulică”… să vadă și dacă elevul știe să citească, dar și dacă e atent la lecție. Știți care era pedeapsa dacă nu știai unde a rămas colegul? În genunchi, cu cartea-n mână, între rânduri.

Așa stăteam până când i se făcea milă lui tov. Popescu și te mai punea o dată să continui, mai târziu. Dacă știai, te lăsa să stai la loc în bancă. Și eu am stat așa de câteva ori, că, deh, eram copil și nici el nu avea vreun farmec nebun care să mă atragă la studiu. Pentru cei prea tineri, vă spun că pe vremea aceea poziția corectă în bancă era “la marginea băncii și cu mâinile la spate”. Da, exact, un fel de autoimobilizare, ceva inacceptabil azi. (…)

Citește mai departe AICI.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share