Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Anunț EXCELENT pentru mii de elevi din Dâmbovița. Se schimbă modul în care va fi susținut examenul de Bacalaureat

examen de bacalaureat

Stiri

Anunț EXCELENT pentru mii de elevi din Dâmbovița. Se schimbă modul în care va fi susținut examenul de Bacalaureat

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, consideră inoportună reformarea metodologiei de acces în învăţământul liceal prin reintroducerea examenelor de admitere, însă spune că ar putea fi modificat examenul de bacalaureat

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat în timpul unei vizite făcute, joi, la Arad, că nu crede că este oportună reformarea metodologiei de acces a elevilor în învăţământul liceal, subiect aflat în dezbatere publică în ultima perioadă.

”Aşa cum este organizată evaluarea (naţională – n.r.) în momentul de faţă, corespunde şi se racordează foarte bine cu sistemul românesc de învăţământ. Noi avem obligativitatea învăţământului până în clasa a X-a, iar dacă introduci un examen de admitere… nu este necesar. Evaluarea naţională este un examen care ne permite să repartizăm elevii în ciclul următor”, a spus Pavel Năstase.

Ministrul a fost întrebat şi dacă are în vedere introducerea bacalaureatului diferenţiat, în funcţie de specializările urmate de elevi în liceu, afirmând că ia în calcul această posibilitate.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share