Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Arsenal fără acte !

Stiri

Arsenal fără acte !

Mai multe arme letale și neletale au fost, pentru care nu exista autorizație, descoperite în casa unor indivizi din Dâmbovița

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune pe raza judeţului Dâmboviţa, pe linia verificării respectării prevederilor legale referitoare la regimul armelor şi muniţiilor.

Astfel, poliţiştii au descoperit la domiciliile a doi bărbaţi, de 35 şi 66 de ani, arme letale şi neletale supuse autorizării.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că, deşi valabilitatea permiselor de arme era expirată, aceştia nu le-au predat la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Pe numele bărbaţilor, s-au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii prev. şi ped. de art. 342 alin. 6 din Codul Penal, respectiv de „nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”, iar bunurile depistate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, faţă de aceştia s-a luat măsura complementară a anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor.

Alţi trei bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional în conformitate cu prevederile Legii 295/2004 întrucât nu depozitau armele în condiţii de securitate, dispunându-se şi anularea dreptului de deţinere, port şi folosire de arme letale şi neletale supuse autorizării.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share