Atenție, dâmbovițeni! Avertisment DE ULTIMĂ ORĂ al meteorlogilor. Vine GERUL năprasnic! | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Atenție, dâmbovițeni! Avertisment DE ULTIMĂ ORĂ al meteorlogilor. Vine GERUL năprasnic!

se anunta o iarna grea in romania

Stiri

Atenție, dâmbovițeni! Avertisment DE ULTIMĂ ORĂ al meteorlogilor. Vine GERUL năprasnic!

După temperaturi de vară la sfârşitul toamnei, iarna va face prăpăd. Meteorologii prognozează fenomene extreme, cu episoare severe de viscol şi ger cumplit.

Roxana Bojariu, şefa secţiei de Climatologie din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), a declarat că ne aşteaptă o iarnă cu fenomene extreme. Aceasta a explicat că vremea caldă, aproape de vară, la începutul lunii noiembrie se înscrie în modelele de fenomene extreme care se petrec în întreaga lume. Bojariu avertizează că sunt şanse mari ca această iarnă să vină cu fenomene meteo extreme, de scurtă durată, aşa cum s-a întâmplat şi în anii precedenţi.

“Au mai fost cazuri, dar, într-adevăr, amplitudinea acestor fenomene e ieşită din comun. Şi nu e vorba doar de România. Vedeţi că sunt fenomene extreme peste tot în lume, peste tot în Europa. Aţi văzut ce se întâmplă în Italia, ce se întâmplă în vestul Europei. De fapt, lucrurile se leagă, pentru că acest transport de aer foarte rece dintre nord spre latitudinile mai joase a împins aerul cald dinspre latitudinile mai joase spre noi. Şi practic avem această vreme foarte caldă ca o altă faţetă a vremii foarte reci şi cu fenomene meteo extreme din Europa de Vest, dar nu numai. În întreaga lume avem fenomene meteo extreme.”

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share