Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Atenție, dâmbovițeni! O nouă tentativă de înșelătorie face ravagii! Mai mulți cetățeni au picat în plasă!

Stiri

Atenție, dâmbovițeni! O nouă tentativă de înșelătorie face ravagii! Mai mulți cetățeni au picat în plasă!

Potrivit mesajului propagat pe rețelele de socializare, de altfel unul scris cu greșeli de redactare, două companii importante oferă produse la prețul de 1 euro.

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atrage atenția cu privire la o tentativă de înșelătorie și în numele eMAG și Altex, după cea cu Lidl, potrivit Digi 24.

Potrivit mesajului propagat pe rețelele de socializare, de altfel unul scris cu greșeli de redactare, Altex oferă un iPhone X la prețul de 1 euro pentru că aniversează 15 ani de la prima comandă.

Dubii ar trebui să ridice și linkul către care face trimite „oferta”: altex.ro-promotie.com, unul care nu are de a face cu site-ul oficial al magazinului. La sfârșitul lunii trecut, și Lidl România avertiza în legătură cu o tentativă de fraudă.

„Atenție! O nouă tentativă de înșelătorie se propagă în aceste zile pe Facebook. De data aceasta, sunt vizați clienții companiei Altex Romania, iar premiul promis este un terminal iPhone X, la prețul de 1 euro. Pare plauzibil? Nu prea!”, arată CERT-RO într-un mesaj postat acum pe pagina sa de Facebook.

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică mai atrage atenția că o tentativă de înșelătorie similară este făcută și în numele eMAG.

„Același tip de înșelătorie care vizează clienții Altex a fost adaptată și pentru eMAG. Ambele companii și-au alertat prompt clienții pe conturile oficiale de Facebook. Ne bucurăm nespus pentru reacția rapidă!”, mai arată CERT-RO.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share