Atenție, dâmbovițeni! Produse cu bacteria Listeria depistate în produsele unor supermarketuri | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Atenție, dâmbovițeni! Produse cu bacteria Listeria depistate în produsele unor supermarketuri

listeria descoperita in somon

Stiri

Atenție, dâmbovițeni! Produse cu bacteria Listeria depistate în produsele unor supermarketuri

Mai multe lanțuri de magazine au decis rechemarea unor produse conținând somon afumat, deoarece fie a fost constată contaminarea acestora cu bacteria listeria, fie există suspiciunea unei contaminări.

Continuă seria produselor conținând somon afumat de pe rafturile mai multor magazine. Dacă ați cumpărat aceste produse, ANSVSA vă avertizează să nu le consumați.

Listeria monocytogenes este o bacterie responsabilă de provocarea listeriozei, o boală care poate fi fatală și care necesită tratament de urgență.

Potrivit unor comunicate transmise de reprezentanții magazinelor Agenției Naționale Sanitar Veterniare și pentru Siguranța Alimentelor, produsele retrase sunt:

1. Auchan transmite că:

Furnizorul Ocean Fish a decis rechemarea a două produse, suspecte de contaminare cu Listeria monocytogenes:

  • Ocean Fish File de somon afumat Norvegia, 100 g, lot 22032019, data expirării 22.03.2019
  • Ocean Fish File de somon afumat Kids 50 g, lot 16032019, data expirării 16.03.2019

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și să se întoarcă cu ele în magazine, unde li se va rambursa integral suma.

2. Carrefour transmite că:

Societatea Ocean Fish SRL a decis retragerea de la comercializare a două produse, în cazul cărora contaminarea cu Listeria monocytogenes a fost confirmată:

  • File de somon afumat blue shark, 100 g, lot 08032019, data expirării 08.03.2019
  • File de somon afumat kids, 50 g, lot lot 16032019, data expirării 16.03.2019

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul menționat mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele Carrefour de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share