Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Autoritățile din Dâmbovița au intrat în alertă după descoperirea unui nou focar de pestă porcină africană!

pesta porcina in dambovita

Stiri

Autoritățile din Dâmbovița au intrat în alertă după descoperirea unui nou focar de pestă porcină africană!

Coșmarul porcilor infectați cu pestă africană continuă în județul Dâmbovița. O nouă localitate a intrat în… „carantină”.

Locuitorii unei alte localități din județul Dâmbovița au primit vestea din partea reprezentanților Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, care au confirmat existența unor animale infectate cu pesta africană.

În localitatea Poiana s-au instituit deja filtre după ce virusul a fost descoperit într-o gospodărie.

”S-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăria afectată, urmând a se realiza supravegherea clinică şi catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul întregii localităţi. În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit: o zonă de protecţie, pe o rază de 3 km, şi o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km în jurul focarului”, anunţă Prefectura Dâmboviţa.

”Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa şi autorităţilor locale. Reamintim că pesta porcină africană(PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, ea având un puternic impact la nivel economic şi social. De asemenea, precizăm că proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiţi de către stat”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Dâmboviţa.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share