Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Avertisment fără precedent al Poliției Dâmbovița: „Persoanele care comit asta riscă sancțiuni contravenționale!”

politia dambovita

Stiri

Avertisment fără precedent al Poliției Dâmbovița: „Persoanele care comit asta riscă sancțiuni contravenționale!”

Conform adevărul.ro, pe parcursul zilei de miercuri, poliţiştii din Dâmboviţa au intervenit la 49 de evenimente, dintre care 40 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Persoanele care apelează Serviciul Unic de Urgență 112, fără să aibă într-adevăr nevoie de intervenția promptă a poliției, pompierilor, jandarmilor sau ambulanței, riscă amenzi usturătoare.

Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, spun poliţiştii.

„Nu apelaţi în mod abuziv 112 şi nu alertaţi în fals instituţiile specializate de intervenţie! Nu abuzaţi de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgenţă. Convorbirile din sistemul 112 sunt înregistrate şi se păstrează 10 ani. Aflarea automată a numărului şi locaţiei urgenţelor permite identificarea apelurilor false şi/sau injurioase, iar persoana care se pretează la asemenea fapte riscă să fie sancţionată contravenţional”, arată IPJ Dâmboviţa.

Conform adevărul.ro, pe parcursul zilei de miercuri, poliţiştii din Dâmboviţa au intervenit la 49 de evenimente, dintre care 40 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. Din totalul infracţiunilor sesizate, 11 au fost loviri sau alte violenţe şi trei ameninţări.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share