Avertizare meteo pentru Dâmbovița. Revenim la hainele de iarnă! | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Avertizare meteo pentru Dâmbovița. Revenim la hainele de iarnă!

meteo dambovita. avertizare meteo

Stiri

Avertizare meteo pentru Dâmbovița. Revenim la hainele de iarnă!

Meteorologi au emis, luni, o informare potrivit căreia, de la ora 21.00, până marţi la ora 11.00, se vor înregistra precipitaţii, pe alocuri însemnate cantitativ, în aproape toate regiunile ţării.

Vântul va sufla cu putere la munte, în regiunile sudice, sud-estice şi pe litoral, unde va ajunge la 70 de kilometri la oră.

Potrivit meteorologilor, de luni de la ora 21.00, până marţi la ora 11.00, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi sud-estul Transilvaniei vor fi precipitaţii, care vor depăşi 10 l/mp şi local 15…20 l/mp.

”Acestea vor fi sub formă de ploaie şi lapoviţă, dar temporar şi pe arii relativ restrânse şi sub formă de ninsoare. În regiunile sudice şi sud-estice, local vântul va avea intensificări, la rafală se vor atinge viteze în general între 45 şi 55 km/h, iar pe litoral de până la 60…70 km/h” au anunţat meteorologii.

Potrivit acestora, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, izolat mai consistent.

Temporar vântul va avea viteze de 50…60 km/h, iar la altitudini mai mari de 1500 m de peste 70 km/h, zăpada va fi spulberată şi ninsoarea viscolită.

Totodată, a fost emisă o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti.

Astfel, de luni de la ora 21.00 până marţi la aceeaşi oră, cerul va fi noros şi temporar vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, iar după miezul nopţii posibil trecător şi lapoviţă şi ninsoare.

Se vor acumula cantităţi de precipitaţii cuprinse între 15 şi 20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală între 35 şi 45 km/h. Temperatura minimă va fi de 2…4 grade.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share