Primarul a anunțat că numele cartierelor Târgoviștei vor fi schimbate | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Bine că le-ați rezolvat pe toate! Primarul a anunțat că numele cartierelor Târgoviștei vor fi schimbate

Stiri

Bine că le-ați rezolvat pe toate! Primarul a anunțat că numele cartierelor Târgoviștei vor fi schimbate

Viața va continua să rămână la fel de anostă în municipiul nostru, însă vom locui în cartiere cu nume noi.

Naivii care credeau că administrația locală este conectată sută la sută la problemele importante ale cetățenilor au primit zilele trecute dovezi clare că pentru prostii există mereu suficientă vreme din partea celor care conduc destinele unei comunități.

Așa că primarul din Târgoviște a luat în considerare propunerea venerabilului Honorius Moțoc referitoare la modificarea numelor cartierelor municipiului.

“Vreau să-i mulțumesc domnului profesor Honorius Motoc pentru prezența la această conferință de presă, o inițiativă care vizează redenumirea cartierelor din Municipiul Târgoviște. S-a discutat destul de mult despre acest subiect, ne gândisem să facem acest lucru cu ocazia sărbătoririi Centenarului, acum însă cred că evenimentul, în sine, sau demersul nostru are o individualitate proprie. În principal, ca să lămuresc chestiunile de natură administrativă, nu vor exista implicații în ceea ce înseamnă schimbarea documentelor de identitate ș.a.m.d. Este mai mult, în acest moment, un demers de natură să înlocuiască, în principal, în conștiința publică, acele denumiri, microraioane, care sunt de sorginte sovietică, cu 8 nume de domnitori, care au avut o influență deosebită, în condițiile în care Târgoviștea a fost Cetatea de Scaun a Țării Românești timp de aproximativ 3 secole și aici și-au avut reședința cei mai importanți domnitori”, a declarat Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște.

Micro 2 și 3 – Cartierul Matei Basarab

Micro 4 – Cartierul Radu cel Mare Micro

Micro 5 – Constantin Brâncoveanu

Micro 6 – Tudor Vladimirescu

Micro 8 și 9 – Mihai Viteazul

Micro 11 – Cartierul Vlad Țepeș

Micro 12 – Cartierul Petru Cercel

zona centrală – Mircea cel Bătrân

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share