Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Ca la americani!

Yard Sale la targoviste

Stiri

Ca la americani!

„Yard Sale” este ceea ce la începutul anilor 90, românii numeau talcioc, singura diferența fiind că unele produse pot fi schimbate și nu vândute.

Târgoviștenii se întorc în timp. Potrivit blogului ioanaradu.com, în data de 13 iunie a anului în curs, în orașul nostru va fi organizat un „Yard Sale, eveniment în cadrul căruia oamenii vin cu produse (mai noi, mai vechi) pe care nu le mai vor şi doresc să le vândă ori să facă schimb cu altele. Acesta este un obicei american, unul foarte sănătos mai ales pentru buzunarele fashionistelor. În cadrul unui astfel de eveniment puteţi găsi haine de firmă, încălţăminte şi accesorii la preţuri foarte bune!”.

Pe vremuri, noi îi spuneam talcioc, locul în care oamenii veneau și vindeau de la celebrele carpete cu Răpirea din Serai până la roți dințate sau mașini la mâna a doua. Urmașul talciocului pare să fie acest Sale Yard, principalele diferențe dintre două evenimente fiind că această întrunire a „fashonistelor” se consumă într-o curte, iar produsele pot fi și schimbate nu doar vândute sau cumpărate.

Aaaaa și să nu trecem cu vederea denumirea „americanizată”, ceea ce ne arată, în mod evident, că românii sunt mari admiratori ai ucenicilor lui Obama, renunțând să-și mai îndrepte privirea către Orient, locul în care au apărut primele astfel de târguri.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share