Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Chiar era nevoie. Târgoviștenii vor beneficia de un nou parc! Unde va fi amenajat locul de recreere pentru locuitorii orașului!

parc nou la targoviste

Stiri

Chiar era nevoie. Târgoviștenii vor beneficia de un nou parc! Unde va fi amenajat locul de recreere pentru locuitorii orașului!

Vestea bună este că o întreagă zonă din Municipiul Târgoviște va suferi o transformare totală, iar în planurile administrației locale se află și amenajarea unui parc.

Municipiul Targoviste va beneficia de un un nou parc. Astfel, pe o suprafata de aproximativ 16.500 mp, parte a terenului aferent fostei UM Gara, va fi construit un parc modern, iar o zona degradata a orasului va fi transformata radical.

Proiectul are in vedere realizarea unor spatii verzi generoase, prin plantarea de vegetatie arboricola si crearea de aranjamente florale.
Totodata, va fi construita o biblioteca in aer liber, vor fi realizate locuri de joaca pentru copii, platforme pentru jocuri de relaxare pentru adulti, va fi construit un skate-park, un amfiteatru in aer liber, etc.

Din noul parc nu vor lipsi pistele de biciclete, aleile pietonale, retelele moderne de iluminat public sau grupurile sanitare.

Investitia va fi finantata prin POR 2014-2020, Axa Prioritara 4, “Sprijinirea Dezvoltarii Urbane Durabile” si este rezultatul colaborarii dintre Consiliul Judetean Dambovita (care a pus la dispozitie terenul si documentatia tehinica) si Primaria Targoviste (care va accesa sursa de finantare si va asigura implementarea), a scris primarul Cristian Daniel Stan pe pagina sa de Facebook.

Mai multe in Stiri

spalatorie covoare targoviste
To Top

Ajuta comunitatea cu un Share