Chindia vrea în Liga I. N-a spus-o Ghergu, o spune... partidul! | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Chindia vrea în Liga I. N-a spus-o Ghergu, o spune… partidul!

viorel moldovan la chindia

Sport

Chindia vrea în Liga I. N-a spus-o Ghergu, o spune… partidul!

Chindia trebuie să facă un campionat foarte bun în compania unor adversari, care cel puțin pe hârtie, sunt redutabili.

Chindia Târgoviște are un nou antrenor. După ce roș albaștrii au început pregătirile cu Nicu Croitoru, frâiele echipei au fost preluate de Viorel Moldovan, unul dintre reprezentanții „Generației de Aur” și omul de numele căruia se leagă acum speranțele orașului de a vedea, după multă vreme, meciuri de Liga I pe bătrâna arenă din centrul municipiului.

SE IMPUNEA SCHIMBAREA LUI CROITORU?

Mulți dintre fanii clubului dâmbovițean privesc cu reticiență venirea lui Moldovan la Târgoviște. În primul rând pentru că nu e unul de-al lor, așa cum era Nicu, tehnicianul care i-a făcut să vibreze și să viseze la dueluri încinse cu Steaua lui Becali sau Craiova Olguței Vasilescu. Dacă ar fi să-i dăm crezare lui Ghergu, artizanul acestei schimbări, fostul vârf la naționalei a fost numit în fruntea staff-ului tehnic doar pentru că Nicu Croitoru nu a acceptat un nou contract. În realitate însă, Moldovan a fost adus pentru că fostul tehnician nu-și îndeplinise obiectivul. Care a fost obiectivul? Până la eșecul din baraj nimeni nu a știut că divizionara B trebuia să promoveze. De ce nu am știut? Pentru că Ghergu nu a spus-o niciodată răspicat. În stilu-i caracteristic s-a ascuns, a evitat răspunsuri ferme tocmai pentru a-și asigura un alibi în eventualitatea unui eșec. În mod normal, după o asemenea sincopă toată lumea trebuie să plătească. Inclusiv Ghergu, chit că vina „administrativului” e mai mică.
Apoi mai deranjează felul în care s-a produs despărțirea de Croitoru. De ce să îi spui vorbe frumoase unui om care a ratat ținta? O mulțumire formală, urmată de o demitere argumentată ar fi fost suficiente. Nu și pentru Marcel Ghergu, care și-a arătat încă o dată personalitatea duplicitară, binecunoscută în multe cercuri.

E MOLDOVAN ALEGEREA CORECTĂ?

Ca imagine, Viorel Moldovan este o variantă mai mult decât fericită. Face parte din galeria marilor fotbaliști ai României, este o persoană respectată, s-a școlit într-ale antrenoratului în locuri cu ștaif, are poftă de muncă și poate deveni omul de numele căruia se va lega o nouă promovare a Chindiei.
Cei care-l cunosc pe fostul golgeter al lui Nantes spun că e un tip foarte serios. Nu acceptă jumătăți de măsură. Îi place să antreneze și nu acceptă ca cineva din birouri să se bage peste munca lui. Dacă ne uităm la implicarea lui Ghergu în ultimele transferuri ale Chindiei s-ar putea ca între cei doi să apară conflicte, pentru că președintelui roș-albaștrilor îi place să livreze fotbaliști echipei fără să se consulte cu multă lume: „Dacă va fi lăsat să lucreze și nu o să fie constrâns atunci când vine vorba de formarea lotului, Viorel Moldovan va face treabă”, spune unul dintre apropiații antrenorului.

SEZON GREU, OBIECTIV PUBLIC

Dacă până acum Ghergu a reușit să țină ascuns obiectivul Chindiei, în stagiunea următoare lucrurile sunt cât se poate de clar. Echipa trebuie să promoveze! Au spus-o fățiș primarul, vicepreședintele Consiliului Județean, dar și Viorel Moldovan. Singurul care a evitat să o facă a fost tot șeful divizionarei B, dar acum nu mai are loc de întors. E ordin de partid și cu partidul nu te joci. Ori îi aduci capital politic prin orice mijloace, ori riști să fii „decapitat” și înlocuit cu cineva care poate.
Așa că din august începe dansul. Chindia trebuie să facă un campionat foarte bun în compania unor adversari, care cel puțin pe hârtie, sunt redutabili. Specialiștii spun chiar că actualul sezon al ligii secunde va fi mult mai tare decât precedentul, ceea ce face ca misiunea echipei dâmbovițene să devină foarte grea, dar nu imposibilă.

Mai multe in Sport

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share