CityQUIZ | Orașul văzut prin ochii târgoviștenilor plecați din el | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

CityQUIZ | Orașul văzut prin ochii târgoviștenilor plecați din el

foto: Alin Pandaru

Stiri

CityQUIZ | Orașul văzut prin ochii târgoviștenilor plecați din el

Sunt oameni de radio și sunt târgovișteni. Bogdan Ciuclaru (PROfm/DigiFm), Vlad Petre (KissFm) și Bogdan Șerban(Radio Guerrilla).

I-am ales pe trei dintre târgoviștenii plecați de mai bine de 10 ani din oraș. Au plecat cu toții din același punct – de la Radio Minisat – spre ceea ce părea atunci (și s-a și dovedit a fi) Mecca radioului românesc: Radio Guerrilla.
După un traseu mai mult sau mai puțin sinuos, fiecare și-a găsit locul. Vorbim acum cu ei despre orașul pe care l-au lăsat atunci în urmă și pe care-l regăsesc la fiecare întoarcere „acasă”:

 

Nume: Bogdan Ciuclaru
Radio: ProFM

Plecat din Târgoviște din: 2006

Târgoviștea atunci:
Părea un oraș foarte sufocat, era o frenezie să pleci de acolo, simțeai că nu mai ai unde să crești, în carieră, în viață. Orașul n-are nicio vină, acum mi se pare că arată mai rău ca atunci. Târgoviștea a pățit ceva, e neglijată, e ca un copil uitat, cu părinții plecați undeva în străinătate.

Cât de des merg acasă:
o dată sau de două ori pe lună

Târgoviștea acum:

Nu avem atitudinea unora care își reneagă orașul, deși așa poate părea, însă nu ne face plăcere – spre exemplu – o intrare în oraș care te întâmpină cu gropi. În continuare, orașul nu are centură… Te încearcă un feeling de neputință. Într-adevăr, liniștea orașului de provincie îți dă o oarecare senzație de confort, dar niciunul din noi nu se află la vârsta la care să avem nevoie de ea.

La Târgoviște se fac bani ca să-i consumi în alte orașe.


Nume: Alex Vidia (Vlad Petre)
Radio: Kiss FM
Plecat din Târgoviște din: 2006

Târgoviștea atunci:
Orașul era mult mai mișto în 2006, n-am plecat să scap de acolo. M-am simțit mereu acasă în Târgoviște, însă atunci când am plecat era un oraș mai dinamic, mai viu. Acum mi se pare mult mai pasiv economic.

Cât de des merg acasă:
de 5 ori pe an

Târgoviștea acum:

În general, merg în week-end la Târgoviște, și atunci găsesc orașul gol, netraficat, cu magazine închise. Pare un oraș rece. La vârsta noastră, vrei să respiri economic, la Târgoviște nu poți să respiri economic.

Este un oraș de consum, consum ai banilor veniți de afară.


Nume: Bogdan Șerban
Radio: Guerrilla
Plecat din Târgoviște din: 2005

Târgoviștea atunci:
Orașul pe mine mă strângea, eu trăiam deja în București, în fiecare weekend eram aici. Și mai era ceva ce oricum pe parcurs a devenit și va deveni realitate: toate orașele astea din jurul Bucureștiului – Pitești, Ploiești, Târgoviște – vor deveni megalopolisurile capitalei. Era firesc să ajung aici.

Cât de des merg acasă:
de 3 ori pe an

Târgoviștea acum:
De fiecare dată, am impresia, indiferent pe care parte a orașului intru, că ajung într-un oraș din Turcia – e un talmeș-balmeș din punct de vedere arhitectural, o aglomerare, și se dau în continuare aprobări de construcție… E cel mai urât lego pe care l-am văzut.

Banii vorbesc în altă parte. Târgoviștea e un fel de Republica Moldova pentru România.

 

Interviu de Alexandra Damian pentru revista de publicitate CITY BEST Târgoviște.

 

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share