Clase închise în Dâmbovița! Anunțul făcut de Inspectoratul Școlar Județean | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Clase închise în Dâmbovița! Anunțul făcut de Inspectoratul Școlar Județean

scoli inchise in dambovita

Stiri

Clase închise în Dâmbovița! Anunțul făcut de Inspectoratul Școlar Județean

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa a luat decizia închiderii a două clase din învăţământul preşcolar şi cel primar, ca urmare a numărului mare de îmbolnăviri cu virusul gripal.

Este vorba de clasa I de la Şcoala Moroeni şi o grupa mijlorie de la Grădiniţa Nr. 2 Târgovişte. Decizia de suspendare provizorie a cursurilor la cele două unităţi de învăţământ, pentru perioada 28 ianuarie – 1 februarie, a fost luată în urma consultării medicilor şi după înştiinţarea DSP Dâmboviţa.  

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că România se află în cea de-a treia săptămână endemică, astfel că a fost declarată epidemia de gripă. Particular, în acest an, e faptul că gripa a venit mai devreme, deşi de regulă vârful cazurilor este în februarie.  

Potrivit Adevărul, numărul îmbolnăvirilor cu afecţiuni respiratorii şi-a păstrat trendul ascendent, astfel că, pentru perioada de monitorizare 21-27 ianuarie 2019, au fost diagnosticate 1.339 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare din care 36 de cazuri internate, 212 cazuri de pneumonie, din care 23 de cazuri internate şi 140 de cazuri cu o simptomatologie asemănătoare gripei, din care 40 au necesitat spitalizare.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share