Cod portocaliu de furtuni în Dâmbovița! Până când durează avertismentul meteo | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Cod portocaliu de furtuni în Dâmbovița! Până când durează avertismentul meteo

Stiri

Cod portocaliu de furtuni în Dâmbovița! Până când durează avertismentul meteo

Un nou avertiment meteo a fost emis de specialiști. Dâmbovițenii trebuie să se pregătească pentru ce este mai rău în următoarele zile

Un nou avertiment meteo a fost emis de specialiști. Dâmbovițenii trebuie să se pregătească pentru ce este mai rău în următoarele zile.

Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, valabilă în 13 judeţe, până la ora 23.00. În cele mai multe dintre judeţele ţării este gog galben, find anunţte cantităţi însemnate de precipitaţii. De altfel, în întreaga ţară este valabilă o informare de vreme rea, până marţi la ora 23.00.

Potrivit meteorologilor, luni, până la ora 23.00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp.

De la ora 12.00, în 13 judeţe va fi cod portocaliu, până la ora 23.00.

”În judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj, precum şi în zona de munte a judeţelor Vrancea şi Prahova instabilitate atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin intervale cu averse torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină şi frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 l/mp şi izolat 50…70 l/mp”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, în noaptea de luni spre marţi, va fi cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, vestul şi sud-vestul Munteniei, nordul şi vestul Moldovei.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share