Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Concluzie înfiorătoare în cazul micuțului de 1 an și 10 luni din Dâmbovița, mort la Sanador!

copil mort targoviste

Stiri

Concluzie înfiorătoare în cazul micuțului de 1 an și 10 luni din Dâmbovița, mort la Sanador!

Colegiul Medicilor din România a finalizat ancheta în privința decesului băiețelului de 1 an și 10 luni din județul Dâmbovița.

Colegiul Medicilor a decis sancţionarea, prin vot de blam, a medicilor de la Sanador care s-au ocupat de băieţelul de 1 an şi 10 luni care a murit după o operaţie de hernie inghinală, deoarece concluzia anchetei arată că nu au fost respectate normele legale privind activitatea medicilor.

„Comisia de Disciplină, învestită cu soluţionarea cauzei, a constatat că aspectele prezentate în reclamaţie şi deduse judecăţii forului disciplinar vizează conduita terapeutică şi atitudinea deontologică ale medicilor implicaţi, ceea ce face de jure obiectul cercetării disciplinare.

Monitorizarea parametrilor vitali postoperator a fost insuficientă, ceea ce a condus la lipsa unei atitudini terapeutice active, legate de complicaţia postoperatorie apărută.

Decesul s-a produs în urma apariţiei unui tematom retropertioneal, cauzat de lezarea unor vene ale funiculului spermatic stâng, urmată de instalarea unui şoc hemoragic iniţial insidios, ulterior progresiv şi ireversibil”, se arată în raportul Colegiului Medicilor din Bucureşti.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share