Dâmbovița, din nou în alertă după anunțul Prefecturii: "A fost pus sub restricție oficială" | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Dâmbovița, din nou în alertă după anunțul Prefecturii: „A fost pus sub restricție oficială”

alerta cu pesta porcina dambovita

Stiri

Dâmbovița, din nou în alertă după anunțul Prefecturii: „A fost pus sub restricție oficială”

Un nou caz de pestă porcină a fost descoperit într-o localitate din județul Dâmbovița

Comunicat de presă

Centrul Local de Combatere a Bolilor Dâmbovița(CLCB), s-a întrunit ieri, 07.04.2019, ora 09.00, ca urmare a confirmării oficiale a prezenței virusului Pestei Porcine Africane (PPA) la mistreți, pe raza localității Bădeni din comuna Runcu, județul Dâmbovița, în fondul de vânătoare 13 Runcu aparținând APMTC Runcu.

În conformitate cu procedurile legale în vigoare, fondul de vânătoare a fost pus sub restricție oficială, pe o rază de 13 km în jurul focarului.

Astfel, în cadrul ședinței CLCB, în scopul reducerii propagării bolii, a fost aprobat Planul de măsuri pentru combaterea PPA la mistreți și s-a dispus emiterea următoarelor decizii:

Distrugerea carcaselor și cadavrelor de suine prin metode alternative incinerare-îngropare;Instaurarea zonelor de restricție cu confirmare de trimitere/primire.

Totodată, se vor întreprinde campanii de informare, atât a vânătorilor, cât și a crescătorilor de suine cu privire la: evoluția pestei porcine africane, modalitatea de transmitere, simptomatologia, restricțiile impuse și alte măsuri de prevenire a răspândirii și a combaterii bolii.

Facem precizarea că virusul Pestei Porcine Africane nu afectează omul, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact major la nivel social și economic.

Biroul de presă al Instituției Prefectului

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share