Dâmbovița în topul județelor cu o mare prezență la vot. Un singur județ ne devansează!! | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Dâmbovița în topul județelor cu o mare prezență la vot. Un singur județ ne devansează!!

Stiri

Dâmbovița în topul județelor cu o mare prezență la vot. Un singur județ ne devansează!!

Dâmbovițenii s-au grăbit să iasă la vot încă de la primele ore ale zilei de 26 mai. Se dă o luptă mare cu un jdueț din apropiere.

Prezenţa la vot la alegerile europarlamentare este duminică, la ora 10:00, de 6,44 %, iar la referendum de 5,19 %. La alegerile parlamentare din 2016, prezenţa la vot la ora 10:00 era 2,55 %, iar la europarlamentarele din 2014 era de 4,61%. În Bucureşti, prezenţa este de 7% la europarlamentare şi de 5,7% la referendum. Românii din străinătate s-au prezentat să voteze de la primele ore ale dimineţii, la mai multe secţii de votare fiind cozi. La Roma, Bruxelles, Stuttgart, Londra sau Viena sute de persoane îşi aşteaptă rândul, unele chiar în ploaie. Cele 18.730 de secţii de votare deschise în ţară pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul pe justiţie s-au deschis la ora 7.00. În străinătate au fost deschise 441 de secţii, iar votul a început deja, primii votanţi fiind românii din Noua Zeelandă.

Conform datelor BEC, pentru alegerea europarlamentarilor români, la secţiile de vot din ţară şi-au exprimat votul 1.178.217  de alegători.

La referendumul pe justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis şi-au exprimat opţiunea 949.922.de persoane.

Cei mai numeroşi votanţi sunt până la această oră cei din categoria 45 – 64 de ani.

Judeţul Teleorman este pe primul loc în topul prezenţei la europralamentare, cu 8.62 % prezenţă, prezenţe mari înregistrându-se şi în Dâmbovița, Olt, Dolj, Ilfov Giurgiu. Judeţe cu prezenţă slabă sunt Vaslui, Suceava, Covasna.

În cazul referendumului, judeţele cu prezenţă mare sunt Tulcea, Maramureş, Călăraşi.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share