Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Dâmbovițenii care-şi vând maşina trebuie să depună un singur act la Fisc

vanzare

Stiri

Dâmbovițenii care-şi vând maşina trebuie să depună un singur act la Fisc

Persoanele care-şi vând maşina trebuie să depună la organul fiscal local un contract care să ateste înstrăinarea bunului respectiv, aşa cum prevede noua legislaţie fiscală. În acest sens, în Monitorul Oficial a apărut luni un act normativ ce include modelul contractului.

Persoanele care-şi vând maşina trebuie să depună la organul fiscal local un contract de înstrăinare-dobândire, aşa cum reiese din normele Codului fiscal, ce au fost aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016.

“În cazul unui proprietar, persoană fizică sau persoană juridică, de mijloc de transport care face obiectul înmatriculării/înregistrării în România şi care înstrăinează/dobândeşte mijlocul de transport prin oricare dintre modalităţile prevăzute de lege, organul fiscal are obligaţia înregistrării actului de înstrăinare-dobândire în [Registrul local de evidenţă a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării]”, scrie în normele Codului fiscal, informează avocatnet.ro.

Astfel, dacă vânzătorul şi cumpărătorul au domiciliul în ţară, persoana care vinde maşina trebuie să prezinte autorităţilor fiscale locale contractul original de înstrăinare-dobândire, împreună cu patru copii certificate ale acestuia. Mai exact, cele cinci documente sunt folosite după cum urmează:

  • exemplarul original rămâne la persoana care cumpără maşina;
  • un exemplar certificat rămâne în arhiva organului fiscal local;
  • un exemplar certificat rămâne la persoana care vinde maşina;
  • un exemplar certificat, pe care se înscrie şi de către organul fiscal de la domiciliul cumpărătorului numărul de înregistrare din Registrul de evidenţă a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării, se depune la Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor;
  • un exemplar certificat se depune la organul fiscal local unde îşi are domiciliul fiscal persoana care cumpără maşina.

ActeUtile.ro

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share