Descoperire incredibilă de droguri în Dâmbovița! Unde erau ascunse produsele ilegale și câți oameni erau implicați! | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Descoperire incredibilă de droguri în Dâmbovița! Unde erau ascunse produsele ilegale și câți oameni erau implicați!

captura cannabis dambovita

Stiri

Descoperire incredibilă de droguri în Dâmbovița! Unde erau ascunse produsele ilegale și câți oameni erau implicați!

Verificările arată că, în ultimii trei ani, această rețea a produs și distribuit în Capitală și în județele limitrofe peste două tone de produse cannabice.

Cumpărau imobile, terenuri, aveau culturi întregi de cannabis și grafice bine stabilite, orice pas era atent studiat, dar asta nu i-a ajutat în fața procurorilor DIICOT. O rețea specializată în trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată şi deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu a fost destructurată.

Oamenii legii au efectuat nouă percheziții domiciliare simultane, în județul Dâmbovița, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracționale specializate în producerea și vânzarea de cannabis, pe raza Capitalei.

Ancheta a scos la iveală faptul ca membrii reţelei, formată din șapte persoane, au investit sume foarte mari mari de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, cumpărând imobile și terenuri, în mediul rural, în judeţul Dâmbovița, unde au înființat culturi indoor de cannabis, dotate cu cele mai performate sisteme de întreținere și stimulare a creșterii și producției.

„Inculpaţii au cumpărat imobile în apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv, ducând o viață aparent normală. De îngrijirea acestor culturi se ocupau personal membrii rețelei, prin rotație, după un grafic bine stabilit, orice deplasare la locații fiind atent supravegheată și verificată”, au mai spus reprezentanții DIICOT.

Verificările arată că, în ultimii trei ani, această rețea a produs și distribuit în Capitală și în județele limitrofe peste două tone de produse cannabice. Pentru a-și spori veniturile, inculpaţii au înființat în zona de interes o hală cu instalații complexe prin care se produc criptomonede (RIG- uri de minat).

Instalații ilegale de energie

„Având în vedere că toate aceste activități presupuneau un consum crescut de energie electrică, membrii rețelei au înființat și folosit instalații complexe ilegale prin care s-au branșat improvizat la rețeaua de joasă tensiune, sustrăgând energie” , mai spun procurorii.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share