După ultimele scandaluri, un important director general din Târgoviște a fost revocat din funcție! | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

După ultimele scandaluri, un important director general din Târgoviște a fost revocat din funcție!

cjas dambovita

Stiri

După ultimele scandaluri, un important director general din Târgoviște a fost revocat din funcție!

În Dâmboviţa, s-a constatat că oamenii nu aveau acces în sediul CAS deşi instituţia trebuia să aibă program cu publicul, iar în Constanţa se făceau plăţi aferente concediilor medicale fără respectarea legislaţiei.

Preşedinţii – directori generali ai Caselor de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa şi Constanţa au fost revocaţi din funcţii de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adriana Cotel, în urma unor controale. La Dâmboviţa, s-a constatat că oamenii nu aveau acces în sediul CAS deşi instituţia trebuia să aibă program cu publicul, iar în Constanţa se făceau plăţi aferente concediilor medicale fără respectarea legislaţiei.

Mandatele preşedinţilor – directori generali ai Caselor de Asigurări de Sănătate (CAS) Constanţa şi Dâmboviţa au fost revocate prin ordine ale preşedintelui CNAS, Adriana Cotel, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de CNAS.

Preşedintele CNAS, însoţit de Corpul de Control al instituţiei şi de directorul de resurse umane, a făcut, marţi, o verificare inopinată la sediul CAS Dâmboviţa, în urma căreia a dispus revocarea din funcţia exercitată cu delegaţie a Niculinei Sandu.

“În cursul verificării s-a constatat că solicitanţii nu aveau acces în sediul CAS Dâmboviţa la orele 15.30, deşi toate casele judeţene au obligaţia, conform HG nr. 1723/2004, ca programul de lucru cu publicul să fie zilnic între orele 8.30 – 16.30, iar o zi pe săptămână între orele 8.30 – 18.30. Totodată, analiza modului de îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contractul de management a dus la constatarea mai multor nereguli grave în activitatea de contractare şi decontare a serviciilor medicale, eficienţa scăzută a acţiunilor structurii de control din cadrul CAS precum şi alte deficienţe care afectează, în ultimă instanţă, persoanele asigurate”, scrie în comunicat.

Pentru realizarea unui management eficace şi de calitate la nivel local, numirea temporară a unei persoane care să exercite cu delegare funcţia de preşedinte – director general va fi decisă pe baza planurilor de management care vor fi depuse la preşedintele CNAS de angajaţii CAS Dâmboviţa care optează în acest sens şi îndeplinesc condiţiile legale de numire.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share