E jale în multe magazine din județ. Amenzi USTURĂTOARE pentru dâmbovițeni | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

E jale în multe magazine din județ. Amenzi USTURĂTOARE pentru dâmbovițeni

amenzi ansvsa

Stiri

E jale în multe magazine din județ. Amenzi USTURĂTOARE pentru dâmbovițeni

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 86 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 208.000 lei.

Inspectorii sanitar veterinari au făcut, în luna septembrie, peste 8.500 de controale în domenii precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi a produselor de patiserie, dar pentru verificarea condiţiilor de depozitare, fiind aplicate 86 de amenzi în valoare de peste 208.000 de lei. Cele mai multe sancţiuni, în valoare totală de 72.000 de lei, s-au aplicat în judeţul Olt pentru nerespectarea regulilor de igienă la prepararea produselor.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a făcut, în luna septembrie, 8.568 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor şi fructelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 86 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 208.000 lei.

Cele mai multe sancţiuni, în valoare totală de 72.000 de lei, s-au aplicat în judeţul Olt pentru nerespectarea regulilor de igienă la prepararea produselor, manipularea necorespunzătoare a acestora, dar şi pentru constatarea altor probleme cum ar fi: spaţiu frigorific neigienizat, spaţii insuficiente pentru desfăşurarea activităţii, supraaglomerare, grafice temperatură incomplet completate.

Amenzi mari s-au mai dat în judeţele Botoşani (11.200 de lei), Brăila (14.000 de lei), Dâmboviţa (20.800 de lei) şi Galaţi (16.000 de lei).

În municipiul Bucureşti s-au dat amenzi în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea condiţiilor de igienă şi lipsa documentelor de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi a substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share