Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Echipa “VISURI LA CHEIE” a făcut fericită încă o familie din Dâmbovița

http://visurilacheie.protv.ro

Stiri

Echipa “VISURI LA CHEIE” a făcut fericită încă o familie din Dâmbovița

Echipa “Visuri la cheie” a ajuns intr-un sat de munte de poveste, in localitatea Urseiu, Dambovita, pentru a ajuta o familie speciala, familia Vinogradof.

Mama, Violeta, alaturi de cei trei baieti ai sai, Ovidiu, Florentin si Lavinus, au avut pana acum parte de prea multe incercari grele din partea vietii. Cu capul sus, o iubire indestructibila si o putere enorma, cei patru au reusit sa treaca prin toate greutatile fara sa ceara vreodata ajutorul.

Casa lor a pierit intr-un incendiu, dar au incercat sa se redreseze construind cu propriile maini si cu ajutorul catorva voluntari o casa la rosu. Totusi, cand au inceput sa cada bucati din casa peste ei, au nevoiti sa se mute cu chirie intr-un fost magazin din sat, pe care l-au transformat intr-o casuta cu doua camere. La scurt timp dupa tragedie, soarta i-a incercat din nou in momentul in care Violeta a descoperit ca are cancer. Baiatul cel mic, Ovidiu, sufera de tulburare de spectru autist, motiv pentru care fratele cel mare – Lavinus – a fost nevoit sa renunte la scoala in clasa a 10-a si sa devina stalpul familiei.

Violeta a fost socata de vestea bolii, mai ales ca a aflat despre ea la 42 de ani, aceeasi varsta la care cancerul i-a rapit-o pe mama ei: “nu am cum, eu o sa inving aceasta boala”. A stat imobilizata in spital la Bucuresti timp de cateva luni, in care fratii cei mari au avut grija singuri de Ovidiu, acasa.

In casuta lor improvizata intr-un fost magazin, conditiile erau la polul opus fata de ceea ce merita o astfel de familie. Doar doua camere pentru patru persoane, o baie in care nu si-au permis sa puna cabina de dus sau cada, incalzire printr-o soba minuscula pusa intr-un colt si o bucatarie improvizata intr-o fosta magazie pentru marfa.

“Nu poti sa crezi in bine cand tot ce se intampla e numai rau” – Lavinus

Cu toate ca se tem sa viseze, pentru baieti este inevitabil – Lavinus viseaza sa ajunga fotograf, in timp ce Florentin se vede pe terenul de fotbal.

Singurul vis pe care il recunosc amandoi cu voce tare este ca mama lor sa se refaca – si este un vis despre care baietii cred cu tarie ca se va indeplini.

Citeste tot

 

Mai multe in Stiri

spalatorie covoare targoviste
To Top

Ajuta comunitatea cu un Share