În atenția dâmbovițenilor care locuiesc la apartament. Mii de oameni vor fi obligați să aibă așa ceva! | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

În atenția dâmbovițenilor care locuiesc la apartament. Mii de oameni vor fi obligați să aibă așa ceva!

apartamente targoviste

Stiri

În atenția dâmbovițenilor care locuiesc la apartament. Mii de oameni vor fi obligați să aibă așa ceva!

O directivă UE tranformată în Orfonanță de Urgență îi obligă pe inclusiv pe dâmbovițeni să facă modificări imediate.

Contoarele individuale vor fi obligatorii în toate apartamentele din Dâmbovița ce sunt alimentate de la o sursă centrală, potrivit unui proiect de Ordonanţă de urgenţă iniţiat de Ministerul Energiei.

Prin această Ordonanţă, ministerul vrea să repare o serie de greşeli pe care le-a făcut România în transpunerea unei directive europene privind eficienţa energetică, pentru care Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement.

În cazul în care încălzirea, răcirea sau apa caldă pentru o clădire sunt furnizate din sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau de o sursă centrală ce alimentează mai multe clădiri, este obligatorie montarea contoarelor de energie termică sau de apă caldă în punctele de delimitare/separare a instalaţiilor din punctul de vedere al proprietăţii sau al dreptului de administrare.

Directiva UE stabileşte obligaţia de a monta contoare pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie sau a repartitoarelor de costuri.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share