Interviu eveniment cu Iuliana Elena Neagu. "Oamenii trebuie să lupte cu mânia din ei pentru a-și descoperi harul divin!" | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Interviu eveniment cu Iuliana Elena Neagu. „Oamenii trebuie să lupte cu mânia din ei pentru a-și descoperi harul divin!”

elena iuliana neagu

Stiri

Interviu eveniment cu Iuliana Elena Neagu. „Oamenii trebuie să lupte cu mânia din ei pentru a-și descoperi harul divin!”

Elena Iuliana Neagu – consilier dezvoltare personala,profesionala si spirituala, un om care a ales sa deschida porti catre noua spiritualitate si in judetul nostru.

Alaturi de Hymarco Beauty Center, Elena Iuliana Neagu a initiat evenimente ( conferinte, terapii, consilieri) la care au fost invitate nume sonore ce au spart tiparele vechii energii, cum ar fi prof dr Dumitru Constantin Dulcan, dr. Ovidiu Dragos Argesanu, evenimente organizate in numele Asociației „Hymarco – Din dragoste pentru oameni”- un proiect care își dorește să vină în sprijinul oamenilor care nu reușesc să-și descopere problemele ce le influențează într-un mod sau altul existența. Esenta este totdeauna descoperirea de sine, descoperirea potentialului creator din om, puterea de a alege. Pentru a putea insa alege, omul trebuie sa aiba variante autentice, sa simta ca vin in sprijinul evolutiei lui, sa aiba acces la cunoastere si la oameni care au cu adevarat ceva de spus in domeniul spiritual si, implicit, al vindecarii prin terapii alternative/complementare! Asta isi doreste Asociatia, prin membrii sai!
– Doamna Neagu, prima întrebare care-mi vine în minte este legată de începuturi. De unde și de ce ați început să vă dedicați timpul cunoașterii omului? Ați avut o carieră importantă în media locală și apoi a venit consilierea personală, profesională, spirituala …
– Nu am avut decât o carieră în media, ci am lucrat foarte mult și în domeniul economic, iar studierea personalității oamenilor a venit in urma unor intrebari, multe intrebari… Viața m-a împins către o altă direcție, iar lucrurile cele mai frumoase și mai importante în viață le faci din propriile experiențe. În urmă cu mai mult timp am constatat că episoadele negative pe care le trăiam erau cauzate chiar de mine. Eu le determin, conștient sau inconștient. La mine a început dintr-o curiozitate ieșită din comun. M-am întrebat mereu de ce se spune că „suntem făcuți după chipul și asemănare lui Dumnezeu” în condițiile în care suntem atât de diferiți… Și atunci mi-am dat seama că totul pleacă din fiecare om, mai ales că eu, dintotdeauna, am avut tendința de a observa bunătatea din noi.
Vă spuneam despre experiențele existenței mele. Am doi copii, care, la un moment dat, au avut o formă severă de astm. M-am „agitat”, am căutat pe internet, am mers la specialiști. Printre cauzele pe care eu le-am descoperit am găsit ceva mai puțin cunoscut: cauzele spirituale. Fuseseră abordate de mari specialiști în domeniul terapiei, iar din acel studiu am înțeles că îmi cam „sufocam” copiii. Atunci mi-am dat seama că toate problemele mele le rezolvam și cu ajutorul energiei lor, luam din ceea ce era mai frumos din ei pentru a mă hrăni eu. Nefericirea mea, neîmplinirile mele, le tratam cu energia lor. Ușor-ușor am început să mă detașez și, fără să vă exagerez, în șase luni, lucrurile au început să se regleze, iar în ultimii cinci ani, copiii mei nu au mai avut nici măcar o criză.
– Deci nu e o poveste că anumite boli se pot trata pe cale spirituală?
– Nu,nu, nu. Deloc. Acum să înțelegem bine nuanțele. Dacă boala a ajuns în corp este imperios necesar să fie tratată de medici pentru că e vorba de chimia organismului, dar dacă mergem în paralel cu terapie și cunoaștere spirituală va fi mult mai simplu. Medicii tratează efectul, în vreme ce noi trebuie să găsim cauzele. Mai am un exemplu personal, apropo de asta. Mama mea, care nu a fumat și nu a băut niciodată, a constatat că are ficatul în piuneze. De ce? Pentru că acolo exista o mânie ascunsă și pe care cei mai mulți dintre noi nu o cunosc. În momentul în care am lucrat impreuna pe acea mânie, a conștientizat-o și a înțeles că singura persoană pe care poți fi mânios ești chiar tu, lucrurile s-au rezolvat de la sine. Au fost multe cazuri, destul de grav catalogate. Oamenii care au lucrat si au inteles, s-au vindecat!
– Cât de greu este să tratezi sufletul omului?
– Nu atât de greu, cât e de frumos. Oamenii refuză să-și deschidă sufletul de teamă că vor avea de suferit, dar nu conștientizează că atunci când o fac este foarte benefic pentru ei. În primul rând, omul trebuie să vrea să se vindece pentru că el este terapeutul principal. Eu sunt indrumatorul, consilierul care impartaseste din ceea ce a aflat din propria practica si experienta!
– Sunteți parte a Asociației „Hymarco – Din dragoste pentru oameni”. Ce vor găsi oamenii care vă vor călca pragul în viitor?
– Cel mai important lucru este că vor găsi LIPSA JUDECĂȚII. Aici nu-i judecă nimeni, aici vor găsi puterea de a se deschide. Nu ne interesează eticheta, personalitatea, funcția. Aici tratăm sufletele. Am avut cazuri în care nu am știut nici măcar numele oamenilor pe care i-am tratat pentru că nu numele este important… Oamenii vor gasi deschidere si indrumare catre propriile lor cai evolutive, potrivite propriilor intelegeri si nivele de constiinta!
– Înțeleg că târgoviștenii și nu numai vor putea descoperi și tainele Reiki în această Asociație. Ce înseamnă Reiki?
– Dincolo de definiția clasică, Reiki este cea mai scurtă cale de acces a omului către propria energie divină. Până la urmă, toți suntem creația Lui și dacă și tu ești copilul Lui, înseamnă că ai aceeași putere. A nu confunda lucrurile și a crede că suntem Dumnezeu pe pământ. Nu. Dar eu, ca individ, îmi pot revendica dreptul de a fi copilul lui Dumnezeu, e dreptul nostru din naștere. Să vă dau un exemplu. Dacă fiul sau fiica unui om are, Doamne ferește, un moment în care uită cine este părintele lui/ei, părintii îi vor iubi mai puțin? Sigur, nu. Așa suntem noi. Suntem amnezici, dar asta nu înseamnă că Dumnezeu nu ne mai iubește. Asta este Reiki, o cale către descoperirea energiei divine a omului. Un instrument de lucru. De la simplu la complex, Reiki avand mai multe sisteme de lucru. În 2012 am ieșit din Era Întunericului și am întrat în cea a Luminii. E o trecere importantă, care se resimte în fiecare dintre noi. Apar amețeli, stări de rău,agresivitati,vinovatii, depresii, atacuri de panica etc … Oameni buni, nu intrați în panică pentru că sunt lucruri normale. S-a schimbat si se schimba vibratia Pamantului! Toate aceste lucruri neobișnuite se pot trata si cu ajutorul terapiei Reiki.
– Au fost momente în care aceasta consiliere spirituală a fost bagatelizată de persoane pe care le cunoșteați?
– Da, normal. Până când au venit și am lucrat împreună. Au fost VINDECĂRI MIRACULOASE, dar nu eu am fost cea care a avut meritele, ci chiar persoanele ajunse la mine pentru acest tratament spiritual. Si-au dat voie sa creada si sa isi doreasca vindecarea.
– Astrologie.
– Da. În cadrul Asociației, oamenii vor găsi un specialist în Astrologie. Să ne înțelegem din capul locului. Nu vorbim despre horoscop, vorbim de știința astrelor și ca să parafrăzăm titlul unei melodii celebre: „totul e scris în stele”. Astrologia este o știință care îți va spune totul despre cine ești, ca individ, pe acest pământ, de unde vii și unde urmează să ajungi. Sunt lucruri absolut superbe pe care atunci când le veți descoperi veți avea parte de surprize unice în viața dumneavoastră.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share