Lovitură pentru dâmbovițenii care locuiesc la bloc și au termopane la ferestre! | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Lovitură pentru dâmbovițenii care locuiesc la bloc și au termopane la ferestre!

blocuri targoviste termopane

Stiri

Lovitură pentru dâmbovițenii care locuiesc la bloc și au termopane la ferestre!

Dacă stați la bloc, sunteți vizați de această lege. Nerespectarea ei poate duce la cea mai drastică sancțiune din partea autorităților.

Românii care stau la bloc şi au geamuri termopan trebuie să fie dotate cu detectoare de gaz, reaminteşte Autoritatea de Reglementare în domeniul Energie, într-o precizare publicată pe site. În caz contrar, autorităţile pot lua decizia de debranşare de la reţea.

Iată câteva extrase din comunicatul ANRE:

Începând cu data de 05.06.2018, obligativitatea montării detectoarelor automate de gaze naturale este prevăzută la art. 129, alin. (1) şi alin. (2) precum şi art. 144 alin. (1) din Normele tehnice pentru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, conform cărora:

  • 129 alin. (1) “Toate încăperile în care se montează aparate consumatoare de combustibili gazoşi se prevăd, spre exterior sau spre balcoane/terase vitrate, cu suprafeţe vitrate, definite conform art. 128 alin. (1) lit. e), cu suprafaţa minimă totală de: a) 0,03 mp pentru fiecare mc de volum net de încăpere, în cazul construcţiilor din beton armat; b) 0,05 mp pentru fiecare mc de volum net de încăpere, în cazul construcţiilor din zidărie;”
  • 129 alin. (2) „Pentru cazul în care geamurile au o grosime mai mare de 4 mm sau sunt de construcţie specială (securizat, tip Thermopan etc.) este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale care acţionează automat, prin electroventil, asupra robinetului de închidere.”
  • 144 alin. (1) “În încăperile în care există risc de intoxicări, incendii sau explozii cauzate de scăpările accidentale de gaze naturale acumulate, se prevăd detectoare automate de gaze naturale care acţionează automat, prin electroventil, asupra robinetului de închidere.””, arată ANRE.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share