Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

„Măcel” într-o localitate din Dâmbovița! Zeci de animale, sacrificate!

S-a depistat pesta porcina in Dambovita

Stiri

„Măcel” într-o localitate din Dâmbovița! Zeci de animale, sacrificate!

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat la o exploataţie comercială din satul Fierbinţi, judeţul Dâmboviţa, anunţă Prefectura.

Ca urmare, s-a luat decizia de ucidere a celor 61 de porcine din exploataţia comercială afectată, precum şi decizii de ecarisare alternativă şi de instituire a zonelor de restricţie.

Prefectura Dâmboviţa anunţă, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat apariţia virusului de pestă porcină africană în judeţul Dâmboviţa, la o exploataţie comercială de tip A, în satul Fierbinţi din comuna Şelaru.

Ca urmare, Centrul local de combatere a bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit sâmbătă dimineaţă, pentru a adopta măsurile necesare prevenirii şi răspândirii virusului. 

“A fost emisă decizia de ucidere a celor 61 de porcine din exploataţia comercială afectată, precum şi decizii de ecarisare alternativă şi de instituire a zonelor de restricţie”, arată Prefectura Dâmboviţa, precizând că orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa şi autorităţilor locale.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share