Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Mulți dâmbovițeni ar putea primi amenzi de până la 4000 de lei!

amenzi pentru damboviteni

Stiri

Mulți dâmbovițeni ar putea primi amenzi de până la 4000 de lei!

Primăriile ar putea lua decizii aspre după ultima circulară primită din partea reprezentanților Ministerului Mediului.

WC-urile din curte ar putea fi interzise, acolo unde există posibilităţi de canalizare. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a trimis o circulară către primării, în care anunţă că locuitorii care refuză să se branşeze la canalizare vor fi aspru amendaţi. Regulamentul este valabil acolo unde există canalizare şi costurile sunt suportate de gospodarii respectivi.

Circulara privind obigativitatea branşarea la canalizare a gospodăriilor, acolo unde există reţea, a fost transmisă cu titlu informativ către unităţile administrativ-teritoriale, în scopul de a le comunica primarilor şi cetăţenilor prevederile europene în domeniu, informează MDRAP.

Primarii trebuie să facă o listă a celor care nu s-au branşat, care va fi transmisă Gărzii de Mediu, informează ziare.com.

Nici dâmbovițenii care au fose septice nu vor fi scutiţi de contravenţii.  “Potrivit articolului 41, alin 14 din Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr 241/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ‘utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligaţia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înfiinţate, daca aceştia nu deţin staţii de epurare avansată care respectă condiţiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural'”, se arată în document.

Paradoxal, deşi avem una din cea mai bună infrastructură de internet din lume, riscăm infringement din cauza nerespectării prevederilor Directivei europene 91/271/EEC, cu termen de aplicare 31.12.2018, care solicită ca toţi locuitorii din aşezările cu peste 2.000 de locuitori să fie branşaţi la canalizare.

Costurile pentru o asemenea operaţiune sunt însă mari şi nu orice om din mediul rural şi le poate permite.

Pe de altă parte, amenzile pentru dâmbovițenii care nu desfiinţează WC-urile şi fosele din curte vor fi situate între 2.000-4.000 de lei.

Eurostat arată că în România sunt 8,89 milioane locuinţe, din care 3,98 milioane se află la ţară. Din acestea, aproape 3 milioane au acces la canalizare, însă doar 2,2 milioane sunt branşate propriu-zis.

Rămân astfel 1,8 milioane gospodării care au în continuare WC-ul în curte.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share