O tânără în scaun cu rotile din Târgoviște, oprită să-și schimbe domiciliul: "Primarul nu e de acord!" | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

O tânără în scaun cu rotile din Târgoviște, oprită să-și schimbe domiciliul: „Primarul nu e de acord!”

tanara in scaunul cu rotile

Stiri

O tânără în scaun cu rotile din Târgoviște, oprită să-și schimbe domiciliul: „Primarul nu e de acord!”

O tânără cu handicap locomotor îl acuză pe primar că îi refuza schimbarea domiciliului, din Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, în Nicoreşti, judeţul Galaţi, deoarece edilul nu ar vrea să-i plătească indemnizaţia pe care ar lua-o ca persoană cu handicap.

Discuţiile au apărut în luna ianuarie, când tânăra Florica Mihaela Porumbaru a solicitat eliberarea unei adeverinţe privind rolul fiscal de la Primăria Nicoreşti, necesară la Serviciul pentru Evidenţa Populaţiei pentru schimbarea cărţii de identitate.

În solicitarea depusă la Primărie, femeia, care are domiciliul din buletin în Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, scrie că locuieşte în Nicoreşti, judeţul Galaţi, din septembrie 2017, şi, deoarece are o locuinţă în comuna gălăţeană obţinută în baza unui contract de comodat, solicită schimbarea cărţii de identitate şi a domiciliului, titrează Gândul.

„Un prieten de al asociaţiei ne-a spus despre Mihaela iar povestea ei ne-a impresionat, aşa că am decis să o ajutăm. Din septembrie 2017, ea locuieşte la sediul fundaţiei Bunul Samaritean din Nicoreşti. Este un copil bun, foarte conştiincios, sensibil. S-a adaptat foarte bine la noi, şi-a făcut prieteni şi, cel mai important este că se simte în siguranţă. Este trist că un primar din România anului 2019 poate să interzică cuiva dreptul să şi schimbe domiciliul. Nu înţeleg atitudinea dânsului. Este abuzivă şi discriminatorie”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Ionel Melinte, reprezentantul fundaţiei unde tânăra locuieşte în prezent.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share