Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Oamenii dintr-un sat din Dâmbovița, obligați să folosească o punte de 300 de metri, care se clatină!

punte din branesti dambovita

Stiri

Oamenii dintr-un sat din Dâmbovița, obligați să folosească o punte de 300 de metri, care se clatină!

În localitatea Brănești din județul nostru, oamenii își pun viețile în pericol în fiecare zi, din cauza infrastructurii precare.

Un bărbat din localitate a murit în timp ce încerca să traverseze un podeţ desprins din Evul Mediu. Mai exact, o punte din scânduri şubrezite, aflată la şase metri deasupra unui fir de apă. Nici după tragedie, autorităţile locale nu au blocat accesul localnicilor care îşi riscă zilnic vieţile, scrie observator.tv. Primarul se mulţumeşte să spună că a construit un pod solid, de un milion de euro. Despre care însă mulţi localnici spun că este inutil, pentru că ar trebui să facă un ocol pentru a ajunge la el.

La fiecare pas, puntea pietonală se mişcă puternic şi scârţâie din toate încheieturile. N-a mai fost reparată de 30 de ani. Este extrem de şubredă. Din loc în loc sunt scânduri putrede sau chiar rupte. Plasele de siguranţă au dispărut după ce fost furate tijele metalice care le susţineau. Acum a mai rămas doar un cablu.

Puntea are o lungime de 300 de metri. Şi se află deasupra unui hău de 6 metri. Un bărbat de 67 de ani a murit în timp ce încerca să treacă, pe bicicletă.

Cu ani în urmă, şi fratele lui a căzut în prăpastie şi a rămas paralizat, iar un alt localnic şi-a pierdut viaţa. Nu o dată oamenii au cerut ca puntea pietonală să fie reparată.

Zeci de localnici din Brăneşti, Dâmboviţa, traverează pe acolo, pentru a ajunge în satul vecin, la magazin sau la biserică. La un kilometru distanţă se află şi un pod nou, care a costat un milion de euro, spune primarul. Dar oamenii s-au obişnuit pe drumul cel mai scurt. Chiar dacă este periculos.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share