Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Percheziții în Dâmbovița: 50 de femei, gata să fie duse să se prostitueze în țări din Vest!

Stiri

Percheziții în Dâmbovița: 50 de femei, gata să fie duse să se prostitueze în țări din Vest!

În acest caz există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2014, în judeţul Dâmboviţa a fost constituit un grup infracţional organizat

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut, marţi, 14 percheziţii în judeţul Dâmboviţa, pentru destructurarea unei grupări specializate în proxenetism şi spălare de bani. Membrii grupării ar fi racolat cel puţin 50 de femei pe care le duceau să se prostitueze în Marea Britanie, Germania, Olanda şi Belgia, iar banii obţinuţi erau tranferaţi în România şi folosiţi la achiziţia de imobile şi autoturisme.

Marţi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi Buzău, au făcut 14 percheziţii în judeţul Dâmboviţa, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în proxenetism şi spălare de bani.

“Activităţile au fost integrate acţiunii comune executate în parteneriat cu autorităţile judiciare competente britanice (North West Regional Organised Crime Unit), în executarea unui Acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, în baza căruia au fost efectuate mai multe activităţi procedurale pe teritoriul ambelor state”, arată DIICOT.

În acest caz există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2014, în judeţul Dâmboviţa a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat în mod coordonat pentru racolarea, determinarea şi înlesnirea activităţilor de prostituţie, pe teritoriul Marii Britanii, Germaniei, Olandei şi Belgiei, a cel puţin 50 de femei.

Sumele de bani obţinute de suspecţi din proxenetism au fost transferate, prin societăţi de transfer monetar sau personal, în România, în patrimoniul membrilor grupului infracţional organizat.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi aduse pentru audieri 10 persoane. 

Potrivit Poliţiei Române, în urma cercetărilor s-a stabilit că gruparea era coordonată de trei bărbaţi fiind implicate iniţial 15 persoane, iar banii obţinuţi şi transferaţi în România erau utilizaţi pentru cumpărarea de imobile şi autoturisme.

Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa şi criminalişti, jandarmilor din cadrul IJJ Dâmboviţa şi poliţiştilor din cadrul IPJ Dâmboviţa.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share