Pesta porcină a invadat județul! Anunț îngrijorător al autorităților | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Pesta porcină a invadat județul! Anunț îngrijorător al autorităților

Stiri

Pesta porcină a invadat județul! Anunț îngrijorător al autorităților

Pesta porcină a fost confirmată în trei localităţi dâmboviţene, Niculeşti, Răzvad şi Lunguleţu, iar miercuri s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţ pentru a adopta măsurile care se impun, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

La sfârşitul lunii trecute şi începutul lunii iulie, la nivelul judeţului, au mai fost confirmate focare de pestă porcină în Niculeşti şi Lunguleţu.

“Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit astăzi, 10.07.2019, ora 09,00, ca urmare a confirmării apariţiei virusului de pestă porcină africană în judeţul Dâmboviţa, în mai multe gospodării după cum urmează: comuna Niculeşti, satul Movila: 1 gospodărie; comuna Răzvad, sat Răzvad: 1 gospodărie; comuna Lunguleţu, sat Lunguleţu: 2 gospodării. Au fost adoptate, în cadrul şedinţei, planurile de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli şi au fost aprobate deciziile de plasare sub supraveghere în confirmare de pestă porcină africană”, se menţionează în comunicatul Prefecturii Dâmboviţa.

Conform sursei citate, s-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăriile afectate, urmând a se realiza supravegherea clinică şi catagrafierea tuturor porcilor de la nivelul întregii localităţi, fiind plasaţi sub observaţie sanitar-veterinară, până la clarificarea situaţiei sub aspect epidemiologic.

În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit zonele de restricţie în jurul focarelor şi instalarea filtrelor rutiere în scopul prevenirii transportului de carne în interiorul localităţilor menţionate.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share