Ploile fac ravagii în Dâmbovița! Imagini apocaliptice și pagube mari în mai multe zone din județ | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Ploile fac ravagii în Dâmbovița! Imagini apocaliptice și pagube mari în mai multe zone din județ

Stiri

Ploile fac ravagii în Dâmbovița! Imagini apocaliptice și pagube mari în mai multe zone din județ

Ploile căzute în ultima vreme în județul Dâmbovița a făcut multe pagube importante în gospodăriile oamenilor, Mai multe localități sunt afectate.

Peste 170 de persoane au fost evacuate preventiv, în ultimele 24 de ore, din cauza inundaţiilor care au afectat peste o sută de localităţi, din 24 de judeţe, alţi doi oameni surprinşi de viituri fiind salvaţi de pompieri, arată un bilanţ transmis, marţi, de IGSU. Cea mai gravă situaţia a fost în judeţul Galaţi unde 65 de locuinţe au fost inundate de un pârâu ieşit din matcă, fiind evacuate165 de persoane.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), misiunile pompierilor pentru salvarea persoanelor şi înlăturarea efectelor generate de inundaţiile din ţară se derulează neîntrerupt de cinci zile. În ultimele 24 de ore, au fost evacuate preventiv 171 de persoane, iar alte două persoane surprinse de viituri au fost salvate de pompierii militari. 

Precipitaţiile abundente din cursul zilei de luni şi de noaptea trecută au produs viituri şi inundaţii locale în 106 localităţi din 24 de judeţe (Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sălaj, Teleorman, Timiş, Vaslui şi Vrancea), precum şi în municipiul Bucureşti. “Intervenţiile pompierilor pentru evacuarea apei s-au derulat cu dificultate din cauza nivelului crescut al apei şi a volumului mare de aluviuni aduse de viituri. Salvatorii au acţionat cu motopompe pentru scoaterea apei acumulate în 253 locuinţe, 37 de subsoluri şi 440 de curţi, cât şi pentru a facilita scurgerea apei din gospodării, prin acţiuni de decolmatare a şanţurilor, rigolelor şi podeţelor”, arată IGSU.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share