Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Primarul Târgoviștei, atac fără precedent la adresa mai multor locuitori ai orașului: „Consider intolerabilă o asemenea situație”

primarul municipiul targoviste

Stiri

Primarul Târgoviștei, atac fără precedent la adresa mai multor locuitori ai orașului: „Consider intolerabilă o asemenea situație”

Edilul municipiului Târgoviște a ieșit la atac după ce a primit rezultatele analizei referitoare la situația actuală a persoanelor care primesc ajutor social.

Aproape toate persoanele care beneficiază de ajutor social din partea primăriei au depus acte potrivit cărora nu pot depune efort fizic. Situația l-a nemulțumit total pe Cristian Stan, care a trimis săgeți către cei care fug de muncă:

„Am prezentat, alaturi de domnul Ciprian Toni Mihai, director al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Dambovita, situatia beneficiarilor de ajutor social din municipiul Targoviste.
Din analiza pe care am facut-o, a rezultat o situatie revoltatoare, in sensul ca din cei aproximativ 300 de beneficiari apti de munca, 260 au prezentat documente medicale potrivit carora nu pot depune efort fizic.
Astfel, desi pare greu de crezut, am constatat ca o multime de beneficiari sufera de tot soiul de tulburari anxioase, depresive, depresive recurente, etc, toate acestea “incompatibile” cu orice efort fizic.
Consider intolerabila o asemenea situatie, motiv pentru care voi sesiza atat Colegiul Medicilor (din nou), cat si Casa de Asigurari de Sanatate si Directia de Sanatate Publica.
Inteleg ca pot fi situatii in care o anumita persoana are nevoie de sprijin material, insa acesta implica si efectuarea unor ore de munca.
Este incorect fata de cetatenii onesti ai acestui oras, ca anumite persoane sa se sustraga unei activitati, pe care sunt obligati sa o presteze in baza unor dispozitii legale exprese, beneficiind de drepturi banesti absolut nejustificate, chiar daca aceste drepturi nu se suporta din bugetul local.
Desi am redus cu peste 100 de dosare numarul asistatilor sociali, cei care primesc acest ajutor trebuie sa-si indeplineasca obligatiile, nu sa apeleze la tot felul de strategii pentru a nu munci.”

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share