Rezultat lăudabil al alpiniștilor de la AT Chindia! Au cucerit cel mai înalt vârf al Europei! | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Rezultat lăudabil al alpiniștilor de la AT Chindia! Au cucerit cel mai înalt vârf al Europei!

alpinisti at chindia

Stiri

Rezultat lăudabil al alpiniștilor de la AT Chindia! Au cucerit cel mai înalt vârf al Europei!

Simbolurile Asociatiei de Turism CHINDIA, ale orasului Targoviste si drapelul Romaniei au fluturat la 5642 m altitudine pe varful Elbrus din muntii Caucaz (situati la granita dintre Europa si Asia).

Sambata 08.09.2018 simbolurile Asociatiei de Turism CHINDIA, ale orasului Targoviste si drapelul Romaniei au fluturat la 5642 m altitudine pe varful Elbrus din muntii Caucaz (situati la granita dintre Europa si Asia). Considerat de catre geografi cel mai inalt punct al continentului European, varful Elbrus face parte din celebrul ,,TOP 7” – cea mai inalta cota a fiecarui continent, varf pe care orice alpinist doreste sa il urce si sa si-l treaca in palmares.

Plecati din tara pe data de 03.09.2018, cei patru participanti la expeditie, Alexandru DOBRA, Aurelian COTINESCU, Petre PREDA si Alexandru POPA au inceput urcatul si coboratul muntelui (aclimatizarea cu altitudinea) inca de a doua zi (04.09.2018) astfel incat sa poata prinde perioada de vreme mai stabila din punct de vedere meteorologic, propice ascensiunii. De mentionat ca zona in care s-a desfasurat expeditia este una foarte activa si relativ nesigura din punct de vedere politico-militar.

Cei patru temerari asumandu-si toate riscurile aferente unei astfel de incercari, au dormit in conditii de bivuac la cca 4000 m in refugiile de altitudine, au infruntat temperaturi scazute de -21 grade C, s-au confruntat cu simptomele raului de altitudine si ale unui real disconfort dar toate aceste aspecte nu i-au impiedicat sa respecte programul si planul expeditiei indelung prestabilit.

In noaptea de 07/08.09.2018 s-a dat startul ascensiunii finale, totul culminand cu reusita expeditiei. Astfel la ora locala 08.00 Alexandru DOBRA a reusit sa ajunga primul pe varf fiind urmat la scurt timp de catre Aurelian COTINESCU si de catre Petre PREDA. Datorita problemelor cauzate de echipament al patrulea participant la expeditie, Alexandru POPA a fost obligat să se opreasca la altitudinea de 4700 m.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share