Se pregătește marea lovitură? Adrian Țuțuianu, rechemat în PSD! | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Se pregătește marea lovitură? Adrian Țuțuianu, rechemat în PSD!

Stiri

Se pregătește marea lovitură? Adrian Țuțuianu, rechemat în PSD!

Una dintre cele mai puternice voci social democrate îl vrea pe „șerif” înapoi în partid: „E momentul să se întoarcă”.

Gabriel Mutu ar urma să-și anunțe demisia în cadrul ședinței CEX, care ar urma să înceapă marți seară la ora 18.00, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. PSD a înregistrat în București unul dintre cele mai slabe rezultate la europarlamentare: 16, 69%.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, după ședința BPN,  că analizează posibilitatea de a reveni în funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti şi în cea de vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, informează Agerpres.

Firea a declarat marţi, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că mai mulţi colegi i-au cerut să renunţe la demisiile pe care le-a semnat în luna noiembrie a anului trecut.

„Mai mulţi colegi mi-au spus că, dată fiind situaţia actuală, ar trebui să analizez şi să renunţ la ceea ce am anunţat la unul din CEx-urile de anul trecut şi anume atunci când, ca un gest de onoare, mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti şi din poziţia de vicepreşedinte la nivel naţional, funcţia de la Ilfov doar aceea fiindu-mi luată cu forţa la propunerea preşedintelui de la acel moment al partidului. Deocamdată, am spus că mă gândesc, analizez dacă revin asupra acelor demisii”, a afirmat Firea.

Primarul Bucureştiului spune că, pentru a reveni asupra demisiilor, este nevoie şi de acordul colegilor săi din Comitetul Executiv Naţional al PSD. De altfel, Gabriela Firea a anunţat că va fi prezentă la şedinţa CExN programată marţi după-amiaza.

În ceea ce priveşte conducerea PSD, Gabriela Firea a subliniat că „este dreptul doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să preia preşedinţia interimară” a partidului, manifestându-şi totodată susţinerea pentru ca Paul Stănescu să preia funcţia de preşedinte executiv.

Ea i-a invitat pe unii dintre foştii colegi să revină în PSD, referindu-se în special la Marian Neacşu, Ion Mocioalcă şi Adrian Ţuţuianu. Totodată, Firea a militat pentru o alianţă între PSD şi Pro România.

„Dacă nu se va decide ca aceşti colegi să se întoarcă pur şi simplu în PSD, atunci să se stabilească o alianţă între PSD şi Pro România. Bineînţeles, aceasta este o dorinţă a mea, nediscutată cu ceilalţi colegi din partid. Este normal ca să existe nişte întâlniri în perioada următoare şi să se stabilească o strategie. Nu vreau să o iau eu înaintea deciziilor lor”, a mai spus ea.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share