Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Sfântul Ierarh Nifon, sărbătorit la Târgoviște în zilele de 10 și 11 august

Stiri

Sfântul Ierarh Nifon, sărbătorit la Târgoviște în zilele de 10 și 11 august

Și anul acesta vor avea loc festivităţi legate de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, ocrotitorul Catedralei Arhiepiscopale din municipiu. În cele două zile (10 și 11 august) , în centrul orașului Târgoviște traficul va fi îngreunat din cauza mulțimii de oameni ce vor fi prezenți la sărbătoare.

“Cu deosebită evlavie și recunoștință către Multmilostivul Dumnezeu, vom sărbători, în zilele de 10 și 11 august ale acestui an, pe Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, personalitate marcantă a istoriei Bisericii noastre străbune, aici, la Târgoviște, în prima parte a secolului al XVI-lea. Anul acesta sărbătoarea Sf. Nifon are o semnificație deosebită, pentru că aniversăm jumătate de mileniu de la canonizarea sa, de altfel prima de pe teritoriul țării noastre, odată cu cei 500 de ani de la începutul construirii Catedralei Mitropolitane, de către Sf. Voievod Neagoe Basarab.

Îndemnându-vă să urmați, cu toții, pilda de smerenie, credință și mărturie misionară a Sf. Ier. Nifon, Vă invit pe toţi, clerici, monahi şi binecredincioși creştini, sã veniţi în număr cât mai mare, la această sărbătoare a Eparhiei noastre, în ziua de vineri, 11 august a.c., de la ora 7.00, la Catedrala din Târgovişte, unde va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către mai mulţi Ierarhi ortodocşi, şi vă veţi putea închina la racla cu sfintele moaşte, până seara târziu.

Ceremoniile jubiliare vor fi deschise și anul acesta de slujba Vecerniei Sfântului, săvârșită pe podiumul liturgic de lângă Catedrala Mitropolitană, în ajunul sărbătorii, joi, 10 august, de la ora 18.00, și de Pelerinajul Tinerilor din Arhiepiscopia Târgoviştei, care se va desfăşura, ca de obicei, prin centrul istoric al municipiului Târgovişte.” informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share