Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Sorana Cîrstea pe tabloul principal de la Toronto

prosport.ro

Sport

Sorana Cîrstea pe tabloul principal de la Toronto

Sorana Cîrstea (54 WTA) şi Irina Begu (38 WTA) s-au calificat, duminică, pe tabloul principal al turneului de la Toronto (Canada), dotat cu premii în valoare totală de 2,434,389 de dolari. Cele două i se alătură astfel Simonei Halep, singura tricoloră al cărei clasament i-a asigurat prezenţa direct pe main draw.

Sorana, mai tare decât Camila

Cîrstea a reuşit prima victorie a carierei în faţa italiencei Camila Giorgi (83 WTA), scor 6-4, 6-4, după o oră şi 18 minute de joc, la capătul unui duel echilibrat, în care sportiva din Târgovişte a reuşit să facă diferenţa pe final de set. Sorana a avut nevoie de trei break-uri pentru a se impune în manşa inaugurală, primele două desprinderi nefiind decisive. Românca a condus cu 2-0 şi 4-2, însă Giorgi a egalat de fiecare dată. Cu procentaj net mai bun la frecvenţa primului serviciu (60% faţă de 42%), Sorana a reuşit cu un sprint în final de prim set să se desprindă la 1-0 pe tabelă, în 37 de minute.

După ce în primele patru game-uri ale setului doi, ambele jucătoare şi-au menţinut avantajul serviciului, a urmat seria jocurilor câştigate de jucătoarea aflată la retur. Giorgi a luat iniţiativa, cu un break la zero. Sorana a răspuns şi şi-a recuperat game-ul, dar nu a putut să câştige şi pe serviciu. Continuând evoluţia bună la retur, Sorana a egalat la 4-4, scor la care jucătoarea pregătită de Marius Comănescu a făcut diferenţa cu un game uriaş pe serviciu, în care şi-a menţinut avantajul deşi a salvat două mingi de break. Giorgi a acuzat şocul şi a pierdut la mare luptă al treilea break consecutiv pe serviciu şi, implicit şi partida, după cel mai lung joc în meci (12 puncte).

citește tot

Mai multe in Sport

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share