Tragicomedia de la Târgoviște. Viorel Moldovan, antrenor Chindia: "Dacă m-ați luat așa de astăzi…" | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Tragicomedia de la Târgoviște. Viorel Moldovan, antrenor Chindia: „Dacă m-ați luat așa de astăzi…”

viorel moldovan la chindia

Sport

Tragicomedia de la Târgoviște. Viorel Moldovan, antrenor Chindia: „Dacă m-ați luat așa de astăzi…”

În sezonul 2018-2019, Chindia Târgoviște va fi antrenată de fostul mare internațional, Viorel Moldovan.

Viorel Moldovan a fost înscăunat la Chindia Târgoviște. Fostul mare internațional român l-a înlocuit pe Nicu Croitoru pe banca tehnică a divizionarei B dâmbovițene și a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă festivă susținută la Sala Florentină a Primăriei Municipiului Târgoviște. La eveniment au participat, așa cum s-a mai întâmplat și cu alte ocazii, oameni care au legătură cu momentul, dar și mulți băgători de seamă. În ultima categorie i-am încadra pe Cosmin Bozieru, fost viceprimar al municipiului și actual consilier al primarului Cristian Stan, pe Cătălin Rădulescu, actual viceprimar al Târgoviștei și Adrian Baicu, eternul consilier ai primarilor orașului.

Cei care au contat și care au luat cuvântul au fost primarul Cristian Stan, președintele Chindiei, Marcel Ghergu, Alin Manole, vicepreședinte al CJ Dâmbovița și, la final, Viorel Moldovan, noul tehnician al roș-albaștrilor.

BÂLBÂIELILE LUI GHERGU

Așa cum era de așteptat, întâlnirea cu mass-media a fost o tragi-comedie. Multe inepții au fost rostite din „peluza” bătrânei mese ovale din Sala Florentină. Balul a fost deschis de Marcel Ghergu, care după ce a livrat jurnaliștilor o porție zdravănă de laude la adresa oamenilor pe care tocmai îi pusese pe liber (Nicu Croitoru și Sică Bârdeș) și-a folosit „peria” pentru scamele de pe sacoul lui Viorel Moldovan. Nu înainte însă de a-l pune pe fostul mare atacant al României într-o postură penibilă cu o declarație halucinantă: „Noi am încercat să-l convingem pe Nicu Croitoru să continue, dar decizia fusese luată. Pentru că nu am ajuns la un numitor comun cu Nicu, am apelat la serviciile lui Viorel Moldovan”. Cu alte cuvinte, omul care îngenunchea Anglia la Mondialul din 98 a fost doar o variantă de rezervă pentru Croitoru.
Curios este că Ghergu nu a venit cu niciun argument solid la afirmația sa inițială, potrivit căreia Nicu Croitoru ar fi renunțat de bună voie și nici nu a părut prea afectat de felul în care a încheiat conturile cu fostul staff tehnic.

SĂ RÂDEM CU ALIN MANOLE

Afișând o morgă de fin cunoscător al fenomenului, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, un anume Alin Manole, a încercat să dea răspunsuri inclusiv la întrebări care nu i-au fost adresate. Aflat probabil în deficit de notorietate, respectivul domn a ținut să ne convingă că actualul tehnician al roș albaștrilor are o experiență superioară fostului antrenor, confundând meseria de jucător de fotbal cu cea pentru care Viorel Moldovan a fost adus la Târgoviște. Se pare că pentru reprezentantul acționariatului AFC Chindia, sutele de goluri înscrise de Moldo-But de-a lungul carierei sale prodigioase sunt suficiente pentru a deveni și un antrenor de succes. Ar fi fost un efort mult prea mare să-i explicăm lui Manole că deși cresc în copaci, între mere și pere există o oarecare diferență.
Mai marele de la CJ a atins apogeul ridicolului în momentul în care și-a prezentat argumentul care a stat la baza înlocuirii lui Nicu Croitoru: „Uitați-vă în fotbalul românesc. Nu cred că mai există o echipă în primele două ligi, care să fi fost antrenată timp de 4 ani de către un singur om. Era nevoie de o schimbare și la Târgoviște”. Cu alte cuvinte, dacă toată lumea schimbă, de ce să nu schimbăm și noi?

MOLDOVAN, SURPRINS DE ATITUDINEA UNOR ZIARIȘTI

Noul antrenor al Chindiei a părut puțin surprins de felul în care au decurs ostilitățile pe tot parcursul conferinței de presă de la Primăria Târgoviște. După ce a dezvăluit obiectivul pe care-l are, promovarea în Liga I, Moldo-But a ținut să sublinieze că nu se aștepta la un asemenea tratament din partea unor ziariști: „Dacă m-ați luat așa de la conferința de presă, nici nu vreau să știu ce se va întâmpla atunci când vor începe meciurile oficiale. Vreau să spun că am venit la Târgoviște cu inima deschisă. Nu am dat pe nimeni afară. Am acceptat doar o ofertă venită in partea conducerii Chindiei Târgoviște. Nu am nicio vină pentru ce s-a întâmplat cu predecesorul meu căruia vreau să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut. Sper să ne împreitenim și să punem cu toții umărul la promovarea în primul eșalon. Am semnat un contract valabil un an, cu posibilitate de prelungire în cazul în care reușim promovarea. Nu ne atingem obiectivul, o să plec!”, a punctat Moldovan, care va fi secondat pe banca dâmbovițenilor de Francisc Dican.

Mai multe in Sport

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share