Un nou scandal în care apare numele unui dâmbovițean! Silviu Posteucă, bănuit că ar fi arbitrat meciuri "necurate"! | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Un nou scandal în care apare numele unui dâmbovițean! Silviu Posteucă, bănuit că ar fi arbitrat meciuri „necurate”!

silviu posteuca arbitru

Sport

Un nou scandal în care apare numele unui dâmbovițean! Silviu Posteucă, bănuit că ar fi arbitrat meciuri „necurate”!

Gazeta Sporturilor demască o nouă rețea de trucare de meciuri formată de data aceasta din jucători activi, șefi de club și arbitri din România, Portugalia și Letonia. Fotbalist în activitate, Alin Stoica, unul dintre membrii rețelei, a acceptat să vorbească.

Opt persoane fac parte din grupul internațional care a arbitrat cel puțin 32 de meciuri amicale în Cipru, începând cu 2016. Trei sunt foști jucători la Dinamo, iar unul dintre acesta este târgoviştean. Potrivit informaţiilor apărute în cotidianul Gazeta Sporturilor, Silviu Posteucă ar fi participat la câteva meciuri “suspecte”.

Iată ce se menţionează în Gazeta Sporturilor:

“Al doilea arbitru este antreprenorul în marketing și social media Silviu Posteucă. În vârstă de 33 de ani, târgovișteanul a fost la începutul anilor 2000 una dintre marile speranțe ale fotbalului românesc. Internațional român de juniori, portarul a ajuns la 15 ani la Dinamo. Inclus în lotul lui Dinamo pentru Europa League în 2007, Posteucă a fost poreclit “Pisica 2” datorită calităților similare celor ale lui Bogdan Lobonț.
Retras la 24 de ani din cauza unei accidentări la genunchi, fostul fotbalist a devenit un jucător avid de poker.
În Cipru a arbitrat în 13 meciuri.
Contactat de Gazetă, Posteucă a recunoscut că a apărut ca arbitru în “câteva meciuri”. “Eram în Cipru pentru niște turnee de poker. Într-o seară eram într-un cazino și niște tipi m-au întrebat dacă vreau să arbitrez. Nu s-a pus problema să aranjez nimic. Am primit 200 de euro de meci”.

După ce inițial a negat prezența lui Posteucă în Cipru, Alin Stoica a recunoscut după ce a văzut pozele cu fostul portar. “Eu l-am adus pe Posteucă în Cipru. A venit pentru bani”.

În februarie 2017, Gazeta a dezvăluit o altă rețea de arbitri deghizați din Târgoviște care mergeau în Cipru și Antalya, doar că membrii ei erau foști sau actuali arbitri veniți la meciuri sub alte naționalități. “Când a văzut știrea, Posteucă s-a panicat rău. Și el e din Târgoviște. Credea că vom fi prinși”, a dezvăluit Stoica.”

Mai multe in Sport

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share