Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Veste excelentă pentru toți angajații la stat din Dâmbovița. 4 zile libere de la stat!!!

zile libere stat

Stiri

Veste excelentă pentru toți angajații la stat din Dâmbovița. 4 zile libere de la stat!!!

Anunțul este oficial și va fi valabil pentru toți dâmbovițenii angajați la instituțiile finanțate de statul român.

Salariații cu program obișnuit de lucru (luni-vineri) din România, fie ei angajați în mediul privat sau lucrători la stat, se vor bucura, între 26 și 29 aprilie, de o minivacanță de patru zile, cu ocazia Paștelui. Vinerea Mare a devenit zi de sărbătoare legală, în care nu se lucrează, încă de anul trecut.

Salariații cu program obișnuit de lucru (luni-vineri) din România, fie ei angajați în mediul privat sau lucrători la stat, se vor bucura, între 26 și 29 aprilie, de o minivacanță de patru zile cu ocazia Paștelui. Astfel, pe lângă prima și a doua zi de Paște, salariații vor beneficia de timp liber și în Vinerea Mare, zi care, începând de anul trecut, a devenit zi liberă. Totuși, nu toți salariații se vor putea bucura de aceste libere, motiv pentru care ei trebuie recompensați de angajatori. Potrivit actului normativ care stabilește zilele în care salariații primesc timp liber, respectiv Codul muncii, prima și a doua zi de Paște sunt zile nelucrătoare de sărbătoare legală. Prima și a doua zi de Paște pică în fiecare an duminică, respectiv luni, ceea ce înseamnă că perioada liberă are trei zile.

Totuși, pentru că lista zilelor libere a fost extinsă anul trecut, minivacanța de care se vor bucura salariații cu program normal de lucru, respectiv de luni până vineri, cu ocazia Paștelui va avea o durată de patru zile. Vă reamintim faptul că Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui, a devenit zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează anul trecut. Astfel, în perioada cuprinsă între 26 și 29 aprilie 2019, angajații, fie aceștia lucrători la stat sau în mediul privat, vor beneficia de timp liber. În plus, la două zile după încheierea acestei minivacanțe este și 1 mai (Ziua muncii), zi în care, de asemenea, nu se lucrează. Astfel, dacă Guvernul ia decizia de a face punte între aceste zile nelucrătoare, o parte dintre salariații din România ar putea beneficia de o minivacanță mai consistentă, respectiv de una de șase zile.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share