Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Veste URIAȘĂ pentru toți ȘOFERII DÂMBOVIȚENI. Ce se întâmplă cu mașinile de poliție CU RADAR! E o lovitură grea pentru oamenii legii!

masina cu radar

Stiri

Veste URIAȘĂ pentru toți ȘOFERII DÂMBOVIȚENI. Ce se întâmplă cu mașinile de poliție CU RADAR! E o lovitură grea pentru oamenii legii!

Comisia juridică: Maşinile de poliţie cu radar trebuie presemnalizate cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte, iar dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie.

Comisia juridică şi Comisia pentru transporturi ale Camerei Deputaţilor au dat marţi un raport favorabil pentru proiectul de lege pentru modificarea art.109 din Codul Rutier, care prevede, printre altele, că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri, cu 500-1.000 de metri înainte. Iniţiatorul proiectului de lege, deputatul PNL Florin Roman, susţine că radarele trebuie semnalizate la fel cum se face în toate ţările civilizate, iar măsurile asemănătoare în alte ţări au dus la scăderea numărului de decese în accidentele rutiere, anunță News.ro.

Deputatul USR Cătălin Drulă a spus că proiectul de lege a revenit într-o formă “oribilă” şi critică partidele politice care au votat aceste modificări. Totodată, deputatul USR Cătălin Rădulescu a anunţat că a cerut Poliţiei ca în două săptămâni să vină cu propuneri de modificare a legislaţiei rutiere, astfel încât limita de viteză în toate localităţile să fie de 70 de kilometri pe oră.

Astfel, potrivit modificărilor adoptate de cele două comisii, “maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte pe sensul de mers”.

De asemenea, panoul care atenţionează existenţa unui radar se montează de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share